“Dumfries is wat dat betreft een voorbeeld voor me”

Foto: “Dumfries is wat dat betreft een voorbeeld voor me”

Vorig seizoen stonden Denzel Dumfries en Jordan Teze nog vaak samen op het veld bij PSV. Na het vertrek van Dumfries naar Internazionale leek Teze zich te kunnen richten op een plek als rechtsback, maar de komst van Philipp Mwene zorgde voor een kink in de kabel bij het product van de Eindhovense jeugdopleiding. Desalniettemin is Teze hoopvol over de toekomst. 

Tot aan de blessure van André Ramalho peddelde Teze een beetje tussen de basis en de bank bij PSV. De blessure van André Ramalho veranderde veel voor Teze. De verdediger, die zowel in het centrum als op de rechterflank uit de voeten kan, geeft in Voetbal International toe dat de blessure van zijn teamgenoot hem niet slecht uitkwam. 

Teze en PSV

Het biedt volgens de verdediger perspectief. De Braziliaanse zomeraanwinst is sinds zijn komst een vaste basisspeler van Schmidt, iets wat óók ten koste gaat van de speeltijd van Teze en zijn maatje Armando Obispo, die sinds de blessure van Ramalho ook meer aan spelen toekomt. “Natuurlijk hopen we nooit dat iemand geblesseerd raakt”, stelt Teze. “We zijn ook goed met André, maar we krijgen nu wel weer de kans om te laten zien wat we kunnen.”

Dat Teze kan voetballen, liet de verdediger vorig seizoen en aan het begin van dit jaar zien. De verdediger schoot uit de startblokken met twee assists in twee wedstrijden. “Maar daarna heb ik het een tijdje vooral moeten hebben van invalbeurten van ongeveer twintig minuten. Het is dan moeilijker om uit te blinken.”

Teze merkt wel dat hij beter wordt in de specialiteit van zijn voorganger, Denzel Dumfries. Teze: “Nu merk ik dat ik in het aanvallende deel beter wordt, weer vaker in de zestien van de tegenstander kom. Denzel (Dumfries, red.) is wat dat betreft wel een voorbeeld voor me. Hij (Dumfries, red.) is in zijn tijd hier bij veel goals betrokken geweest. Die richting wil ik ook op.”

Wint PSV van Sparta? De odd is 1,4!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Verdient Teze altijd een basisplaats?

  • Ja
  • Nee
19+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie