Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Feest in Galgenwaard: FC Utrecht naar finale

FC Utrecht heeft op donderdagavond de finale van de play-offs om Europees voetbal bereikt. In de eigen Galgenwaard waren de Domstedelingen met 3-1 te sterk voor tegenstander Sparta Rotterdam, dat overigens wel op een 0-1 voorsprong kwam. Daarna draaide de thuisploeg het om.

FC Utrecht verslaat Sparta Rotterdam en mag zich opmaken voor eindstrijd

Utrecht maakte het spel in de Galgenwaard, maar de kansen werden in de openingsfase eerlijk verdeeld, want Sparta was behoorlijk gevaarlijk in de tegenaanval. En de Rotterdammers kwamen dus ook op voorsprong ‘in het hol van de leeuw’: Jonathan De Guzman nam plaats achter een hoekschop en legde de bal op het hoofd van Tobias Lauritsen, die niet faalde.

Sparta kon echter slechts een minuutje of twee à drie genieten van zijn voorsprong, want al snel trok Ryan Flamingo gelijk (via de binnenkant van de paal). En dus begonnen de beide play-offsteams in de tweede helft weer op nul.

Lauritsen had eigenlijk best mogen scoren, maar hij stuitte op goalie Vasilis Barkas en aan de andere kant van het veld dacht Souffian El Karouani gescoord te hebben, maar wegens buitenspel werd zijn doelpunt afgekeurd. Uiteindelijk was het tóch Utrecht dat aan het langste eind trok: Sam Lammers tekende voor de 2-1 en de 3-1 van Victor Jensen in de blessuretijd was de kers op de taart.

Scoreverloop: 0-1 (38′) T. Lauritsen, 1-1 (41′) R. Flamingo, 2-1 (70′) S. Lammers, 3-1 (90′) V. Jensen