Bij deze bookmakers kun je in Nederland terecht voor wedden op voetbal. Wij vergelijken de beste bookmakers van 2023 voor jou op basis van reviews, de website, bonussen en promoties. Zo kun je betrouwbaar gokken op sport bij bookmakers met een licentie in Nederland.

bet365
95/100
Best of the best!
Unibet
92/100
Een Unibetje zetten
Jacks.nl
86/100

Hoe we bookmakers rangschikken

Welke bookmakers zijn betrouwbaar?

Een goede vuistregel om deze vraag te beantwoorden: alle bookmakers die een licentie hebben verworven bij de Nederlandse Kansspelautoriteit (KSA). Dat geldt overigens voor alle bookmakers die wij weergeven op deze pagina, dus aan de betrouwbaarheid hoef je niet te twijfelen!

Hoe weet ik of bookmakers een licentie hebben?

Dat geven zij weer op hun website. Maar nogmaals: wij geven géén bookmakers weer die geen goklicentie hebben bemachtigd.

Welke informatie wil een bookmaker van mij?

Je volledige naam zoals vermeld op je paspoort, je geboortedatum zoals vermeld op je paspoort, je huidige woonadres, je e-mailadres en soms ook een telefoonnummer. Om in ons land te kunnen gokken zul je je linksom of rechtsom moeten identificeren!

Wat zijn odds?

Odds worden in ons land doorgaans weergegeven in decimalen, bijvoorbeeld: 1.50. Andere mogelijke weergaven zijn fractioneel (1/2) en American (-200.00). Odds hebben twee functies. Allereerst kun je ermee berekenen hoeveel je (eventueel) gaat winnen. Zet je €10 in op een odd van 1.50, dan win je €10 keer 1.50 is €15. Daarnaast geven ze de kans weer dat een gebeurtenis plaatsvindt. Is de odd op winst van Ajax tegen AZ bijvoorbeeld 1.50, dan betekent dat dat de kans volgens de desbetreffende bookmaker 66,67% is dat PSV gaat winnen.

Wie bepaalt deze odds?

Dat doet de bookmaker (en… in het verlengde daarvan… de markt!). Bookmakers hebben hier vaak een speciaal team voor in dienst. Daarom zie je vaak ook verschillen in odds tussen verschillende bookmakers, aangezien ze alle een team met een eigen visie hebben.