Beste online bookmakers (april 2024)

Op 1 oktober 2021 werd een belangrijke mijlpaal bereikt in de wereld van online gokken in Nederland. Tot die datum was online gokken in veel gevallen niet legaal, maar met de invoering van nieuwe wetgeving werd de deur geopend voor legitieme online bookmakers. Deze verandering bracht niet alleen een verschuiving teweeg in de beschikbaarheid van gokdiensten, maar opende ook de weg naar een meer gereguleerde en gecontroleerde industrie.

De Kansspelautoriteit (KSA) speelt een cruciale rol in het waarborgen van de veiligheid van online gokken in Nederland. Met de legalisatie van online bookmakers is het verkrijgen van een licentie bij de KSA verplicht geworden voor exploitanten. Deze licentie is niet alleen een juridische vereiste, maar fungeert ook als garantie voor de veiligheid van de spelers.

Unibet
92/100
Een Unibetje zetten
LeoVegas
88/100
Jacks.nl
86/100
LiveScore Bet
80/100

Vergelijk legale online bookmakers bij Soccernews.nl

Soccernews helpt jou als nieuwe wedder door verschillende online bookmakers te testen en te beoordelen. Hierdoor kun je beter geïnformeerde beslissingen nemen bij het kiezen van een platform dat bij jouw behoeften past. We kijken naar zaken als gebruiksvriendelijkheid, wed-aanbod, quoteringen, bonussen en klantenservice om je een volledig beeld te geven van wat je kan verwachten.

Een bookmaker is een online wedkantoor

Als je over de term “bookmaker” praat, verwijst dit naar een partij die weddenschappen faciliteert. In Nederland wordt deze term vaak gebruikt om een organisatie aan te duiden die gokdiensten aanbiedt, met name op sportevenementen. Als je bijvoorbeeld wilt inzetten op voetbalwedstrijden, ga je naar de bookmaker om je weddenschap te plaatsen. In Engeland hebben ze talloze fysieke wedkantoren waar je dit kunt doen. In Nederland kan dit online via een bookmaker.

Bij een online bookmaker kan je vaak op veel verschillende sporten wedden. De populairste sporten om op te wedden zijn voetbal, Formule 1, darts, tennis, basketbal en vechtsporten. Elke bookmaker heeft een eigen aanbod met deze sporten. Dit kan onderling dus van elkaar verschillen.

Wanneer je online wilt wedden is de term “odd” of “quotering” essentieel om te snappen. Quoteringen geven de potentiële winst aan die je kunt behalen als je een succesvolle weddenschap plaatst. Ze worden vaak weergegeven als getallen die aangeven hoeveel keer je inzet je kunt winnen. Hogere noteringen duiden op hogere mogelijke winsten, maar gaan meestal gepaard met lagere kansen op succes.

Online bookmakers in Nederland

Als je besluit online te wedden, is het van groot belang om dit alleen te doen bij legale bookmakers. Het goede nieuws is dat er steeds meer legale opties beschikbaar komen op de Nederlandse markt. Deze bookmakers hebben de vereiste licenties van de Kansspelautoriteit (KSA) en voldoen aan de wetgeving, waardoor je een veilige gokomgeving hebt. Welke bookmaker je kan kiezen, hangt af van verschillende factoren.

Er zijn diverse populaire bookmakers, elk met hun eigen sterke punten. Het is echter belangrijk te begrijpen dat er geen universeel “beste” bookmaker is. De ideale keuze hangt af van jouw persoonlijke voorkeuren, de aangeboden diensten en wat je zoekt in een bookmaker. Sommige spelers vinden Unibet bijvoorbeeld fijn omdat ze veel mooie promoties aanbieden. Anderen kiezen liever voor Bingoal, door de simpliciteit van de website.

Neem de tijd om verschillende legale bookmakers te onderzoeken. Lees recensies, bekijk de aangeboden diensten en vergelijk noteringen om een weloverwogen keuze te maken. Je kan om verschillende redenen voor een bookmaker kiezen.

Verschillen in online bookmakers

Als je op zoek bent naar de ideale online bookmaker, zijn er verschillende cruciale factoren om in overweging te nemen. 

  • Welkomstbonussen
  • Bonussen en promoties
  • Quoteringen
  • Aanbod van sporten en weddenschappen
  • Gebruiksgemak van de website
  • Klantenservice
  • Betaalmethoden

🟢 Welkomstbonussen

Eigenlijk biedt elke bookmaker een mooie welkomstbonus. Met deze bonus kan jij als nieuwe speler bij deze aanbieder profiteren van extra speelgeld. Met dit extra speelgeld kan je de bookmaker verkennen en inzetten op sportweddenschappen, zonder dat je daarvoor je eigen inleg hoeft te gebruiken. Elke bookmaker biedt een eigen welkomstbonus aan maar meestal gebeurt dit in de vorm van free bets. Bekijk de bookmaker bonuspagina om elke welkomstbonus te bekijken.

🟢 Bonussen en promoties

De welkomstbonus is eenmalig te claimen en dus is het belangrijk om ook te kijken naar wat voor bonussen en promoties de bookmaker aanbiedt voor bestaande spelers. Sommige bookmakers hebben VIP- en loyaliteitsprogramma’s die bestaande spelers belonen. Door regelmatig te wedden, verdien je punten of niveaus die recht geven op exclusieve bonussen, gratis weddenschappen of andere privileges.

🟢 Aanbod van sporten en weddenschappen

Kijk naar het scala aan sporten dat een bookmaker aanbiedt. Of je nu geïnteresseerd bent in populaire sporten zoals voetbal en tennis of meer niche sporten, een diverse selectie vergroot je flexibiliteit en keuzemogelijkheden. Onderzoek ook de beschikbare wedtypes binnen elke sport. Sommige bookmakers bieden een uitgebreid scala aan wedopties, van standaard weddenschappen tot meer specifieke zoals doelpuntenmakers of aantal schoten.

Als je van plan bent om live te wedden, controleer dan de live wedden opties die beschikbaar zijn. Dit omvat de snelheid van updates, beschikbare wed markten en het gemak van het plaatsen van live weddenschappen.

🟢 Quoteringen

Voor beginnende wedders is dit misschien niet per se het belangrijkste om naar te kijken, maar quoteringen zijn zeker belangrijk. Vooral op de lange termijn. Kleine verschillen in quoteringen kunnen aanzienlijke invloed hebben op je uiteindelijke winst. Het loont de moeite om te zoeken naar de beste quoteringen, vooral als je regelmatig wedt. Er zijn meerdere sites die quoteringen op wedstrijden automatisch voor je vergelijken.

🟢 Klantenservice

Een goede klantenservice is van onschatbare waarde bij het kiezen van een online bookmaker. Gelukkig moet een klantenservice van een legale online bookmaker aan bepaalde eisen voldoen, dus in principe is het altijd voldoende. Toch kan het onderling vaak veranderen. Kijk naar de beschikbare communicatiemethoden, zoals live chat, e-mail of telefonische ondersteuning. Een diversiteit aan opties geeft je de flexibiliteit om de methode te kiezen die het beste bij je past.

🟢 Gebruiksgemak van de website

Het gebruiksgemak van de website is van essentieel belang voor een soepele en aangename speelervaring. Aspecten waar je op zou kunnen letten zijn: Website navigatie, snelheid van de website, overizcht van weddenschappen, mobiele webversie, accountbeheer opties, informatieverstrekking en de toegankelijkheid van klantenservice.

🟢 Betaalmethoden

Een legale online bookmaker in Nederland is verplicht om iDEAL aan te bieden, de meest toegankelijke betaalmethode in Nederland. Wil je toch via een andere betaalprovider gebruikmaken? Dan verschilt het wél per bookmaker wat er aangeboden wordt. Denk hierbij aan creditcards, e-wallets zoals PayPal of Skrill, bankoverschrijvingen of Paysafecard. Bekijk hier alle online bookmakers met iDEAL.

Online bookmakers van Nederlandse bodem

Wanneer je voor een online bookmaker kiest, is het belangrijk om te kijken naar de eerder genoemde aspecten. Sommige mensen vinden het echter fijn om bij een Nederlandse bookmaker te wedden. Wedden bij een bookmaker uit Nederland kan een aantal voordelen hebben. Allereerst kan de bekendheid en vertrouwdheid van Nederlandse bookmakers, zoals TOTO, Jacks, Betcity, Holland Casino en Circus, zorgen voor een gevoel van veiligheid. 

Daarnaast kunnen Nederlandse bookmakers meer aandacht besteden aan Nederlandse sporten en evenementen. Als je een liefhebber bent van lokale competities en evenementen, bieden deze bookmakers vaak een uitgebreide dekking hiervoor. Je merkt dat Jacks bijvoorbeeld veel meer promoties inzet voor de Formule 1, omdat we in Nederland allemaal fan zijn van Max Verstappen.

Het is belangrijk om te vermelden dat buitenlandse bookmakers zoals Unibet, bet365 en Leovegas net zo goed kunnen zijn als hun Nederlandse tegenhangers. De sleutel ligt vaak in het feit of ze een geldige Nederlandse licentie hebben. 

Goed om te weten

Wil jij starten met het wedden op sportwedstrijden? Dan zijn er een aantal dingen die je moet weten voordat je gaat beginnen.

Bookmakers maken winst

Wedden op sport maakt het kijken nog spannender en de kans dat je er ook nog geld mee kunt winnen, klinkt al helemaal leuk. Je moet echter weten dat bookmakers commerciële bedrijven zijn en dus gericht zijn op winst. Ze bepalen de odds zo dat ze een ingebouwde marge hebben, wat betekent dat de som van de waarschijnlijkheden van alle mogelijke uitkomsten altijd hoger is dan 100%. Hoewel je als wedder kunt winnen, is het belangrijk te realiseren dat bookmakers op de lange termijn winstgevend blijven.

Weet waar je terecht kunt bij calamiteiten

Gokken moet een plezierige en vermakelijke activiteit zijn, maar het is van groot belang om bewust te zijn van de mogelijke risico’s en problemen die kunnen ontstaan. Als beginnende wedder is het cruciaal te weten waar je terecht kunt in geval van calamiteiten, zoals gokproblemen, overmatig gokgedrag of een beginnende gokverslaving. Lees je daarom altijd eerst goed in over alle hulporganisaties omtrent gokken.

Stel altijd limieten in

De mogelijkheid om limieten in te kunnen stellen is wederom verplicht bij legale online bookmakers. Je kunt hiermee jouw grenzen aangeven op voorhand. Doe dit ook echt! Dit omvat limieten voor stortingen, inzetten en speeltijd. Het helpt niet alleen om je financiële stabiliteit te behouden, maar het zorgt er ook voor dat gokken een gecontroleerde en plezierige activiteit blijft. Door vooraf limieten te bepalen, voorkom je impulsieve beslissingen in het heetst van het spel en waarborg je een gezonde balans tussen spanning en verantwoordelijkheid.

Start met wedden bij een online bookmaker

Nu je weet wat de mogelijke verschillen zijn tussen online bookmakers en de urgentie van verantwoord wedden, kan je de stap nemen om ook echt een account aan te maken bij een bookmaker. Wanneer je een account hebt aangemaakt kan je vrijwel direct beginnen met wedden. Wanneer je wedt op voetbalwedstrijden zijn er verschillende wedtypes waar je op in kunt zetten. 

De meest populaire weddenschap is de 1×2 weddenschap. Hier geef je simpelweg aan welke ploeg de partij zal winnen of dat het een gelijkspel wordt. Verder zijn en nog meer populaire weddenschappen.

Bekijk alle beschikbare wedtypes voor voetbalwedstrijden hieronder.

Hoe we bookmakers rangschikken

Welke bookmakers zijn betrouwbaar?

Een goede vuistregel om deze vraag te beantwoorden: alle bookmakers die een licentie hebben verworven bij de Nederlandse Kansspelautoriteit (KSA). Dat geldt overigens voor alle bookmakers die wij weergeven op deze pagina, dus aan de betrouwbaarheid hoef je niet te twijfelen!

Hoe weet ik of bookmakers een licentie hebben?

Dat geven zij weer op hun website. Maar nogmaals: wij geven géén bookmakers weer die geen goklicentie hebben bemachtigd.

Welke informatie wil een bookmaker van mij?

Je volledige naam zoals vermeld op je paspoort, je geboortedatum zoals vermeld op je paspoort, je huidige woonadres, je e-mailadres en soms ook een telefoonnummer. Om in ons land te kunnen gokken zul je je linksom of rechtsom moeten identificeren!

Wat zijn odds?

Odds worden in ons land doorgaans weergegeven in decimalen, bijvoorbeeld: 1.50. Andere mogelijke weergaven zijn fractioneel (1/2) en American (-200.00). Odds hebben twee functies. Allereerst kun je ermee berekenen hoeveel je (eventueel) gaat winnen. Zet je €10 in op een odd van 1.50, dan win je €10 keer 1.50 is €15. Daarnaast geven ze de kans weer dat een gebeurtenis plaatsvindt. Is de odd op winst van Ajax tegen AZ bijvoorbeeld 1.50, dan betekent dat dat de kans volgens de desbetreffende bookmaker 66,67% is dat PSV gaat winnen.

Wie bepaalt deze odds?

Dat doet de bookmaker (en… in het verlengde daarvan… de markt!). Bookmakers hebben hier vaak een speciaal team voor in dienst. Daarom zie je vaak ook verschillen in odds tussen verschillende bookmakers, aangezien ze alle een team met een eigen visie hebben.