Wedden op voetbal

Wedden op voetbal is veruit de populairste vorm van gokken op sport. Veel voetballiefhebbers vinden het leuk om geld in te zetten op wedstrijden zodat de spanning toeneemt en ze kans maken om geld te winnen. Voetbalweddenschappen zijn er in vele soorten en maten, maar waar moet je beginnen? In dit artikel lees je alles over gokken op voetbal.

Voordelen van online wedden op voetbal

 • De spanning van wedstrijden neemt toe;
 • Je kunt geld verdienen;
 • Je kunt altijd en overal mobiel wedden;
 • Er is een groot aanbod competities en weddenschappen;
 • Bookmakers bieden mooie welkomstbonussen aan.

De geschiedenis van voetbalwedden

Wedden op voetbal bestaat sinds de negentiende eeuw. Het is ontstaan in Engeland, waar bookmakers eerst weddenschappen voor paardenraces aanboden en later voor andere sporten. Toen voetbal steeds populairder werd, begonnen de wedkantoren in het Verenigd Koninkrijk ook bets voor voetbalwedstrijden aan te bieden. In Nederland was TOTO één van de eerste aanbieders van weddenschappen op voetbal. De voorloper van de huidige online bookmaker accepteerde in 1956 de eerste voetbal weddenschap. Dat gebeurde toen nog met de beroemde TOTO-formulieren. Later werd het door de uitvinding van het internet mogelijk om online te gokken. Op je laptop of telefoon heb je nu elke dag de keuze uit honderden wedstrijden en weddenschappen waarop je kunt inzetten.

Wedden op de Premier League

Je kunt wedden op alle voetbalcompetities van over heel de wereld. Of je nu een fan bent van de Premier League, de Champions League, de Eredivisie of de Serie A; er zijn altijd wel wedstrijden aan de gang waarop je kunt wedden. De Premier League is één van de populairste competities onder voetbalgokkers. Met teams als Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea en Arsenal heeft Engeland het hoogste niveau en wekelijks topwedstrijden. Er zijn veel titelkandidaten en iedereen kan van elkaar winnen. Dat maakt de wedden op de Premier League enorm spannend.

Wedden op Ajax, PSV en Feyenoord

Voor Nederlandse gokkers is de vaderlandse Eredivisie extra interessant. Met teams als Ajax, PSV en Feyenoord biedt deze competitie spannende wedstrijden tussen rivaliserende clubs. Het voordeel van de Eredivisie  is dat er een aantal topteams zijn die in veel wedstrijden favoriet zijn. Daar kun je jouw tactiek op afstemmen. Heb je veel vertrouwen in de top drie? Dan kun je een combinatie maken waarin ze alle drie hun wedstrijd winnen. Houd je van een gokje en voel je een verassing aankomen? Dan kun je bij een wedstrijd inzetten op de tegenstander van Ajax, PSV of Feyenoord en een grote winst behalen als de underdog wint.

Wedden op Champions League

Europees gezien is de Champions League het hoogste niveau. Hier spelen de beste clubs uit heel Europa tegen elkaar. De wedstrijden vinden plaats op dinsdag en woensdag, waardoor je naast de landelijke competities in het weekend ook doordeweeks kunt wedden op voetbal. Naast losse wedstrijden kun je ook algemene weddenschappen aangaan. Voorafgaand aan het seizoen kun je de winnaar van de Champions League al aanwijzen, vaak tegen een interessante odd. In de groepsfase kun je wedden op wie er nummer één wordt in de poule en later kun je bijvoorbeeld de halve finalisten voorspellen. Naast de Champions League heb je ook de Europa League, waarin normaal gesproken de Europese subtop actief is. Sinds kort is ook de Conference League opgericht, een nieuwe Europese competitie die zorgt dat nog meer teams internationale wedstrijden spelen. Voor de gokkers betekent dat nog meer voetbalweddenschappen!

Soorten weddenschappen

Er zijn verschillende soorten voetbalweddenschappen waaruit je kunt kiezen op basis van je kennis en persoonlijke voorkeuren. Een van de meest voorkomende soorten weddenschappen is de 1X2-weddenschap, waarbij je inzet op de winnaar van de wedstrijd (1), het gelijkspel (X) of de verliezer (2). Een andere populaire weddenschap is de over/onder-weddenschap, waarbij je inzet op het totale aantal doelpunten dat tijdens de wedstrijd wordt gescoord.

Je kunt ook inzetten op de eerste doelpuntenmaker, de ruststand of de eindstand. Of een combinatie van de Half time / Full time. Sommige weddenschappen zijn ingewikkelder dan andere en vereisen meer kennis. Het is belangrijk om jezelf vertrouwd te maken met de verschillende soorten weddenschappen voordat je besluit om geld in te zetten op voetbalwedstrijden. Als je meer ervaring hebt, kun je je specialiseren in één soort weddenschap die jou het beste ligt en waarmee je het meeste wint.

Pre-match weddenschappen

Een pre-match weddenschap is een bet die wordt geplaatst vóórdat een voetbalwedstrijd begint. Deze vorm van voetbalwedden is populair, omdat spelers de mogelijkheid hebben om veel onderzoek te doen en een weloverwogen beslissing te maken. Bij pre-match weddenschappen kunnen spelers inzetten op de winnaar, de uitslag, welke spelers scoren en nog veel meer. De enige vereiste is dat je jouw weddenschap plaatst voordat de wedstrijd begint. Zodra de aftrap heeft plaatsgevonden, staan de pre-match weddenschappen vast en kun je je inzet niet meer wijzigen.

Live wedden op voetbal

Naast pre-match weddenschappen kun je ook live wedden op voetbal. Dit betekent dat je inzet terwijl de wedstrijd wordt gespeeld. Je kunt bijvoorbeeld wedden op de uitslag, de volgende doelpuntenmaker of het totaal aantal goals. Live weddenschappen bieden andere kansen om te winnen, maar brengen ook meer risico met zich mee. Het is belangrijk om de wedstrijd goed te volgen en snel te reageren op veranderende kansen, zodat je de beste odds krijgt en de beste kans hebt om jouw voetbalweddenschap winnend af te sluiten.

Mobiel wedden op voetbal

Live wedden op voetbal gaat snel en gemakkelijk via je mobiel. Met een smartphone of tablet kun je inzetten op voetbalwedstrijden waar en wanneer je maar wilt, zonder dat je gebonden bent aan een computer. Veel bookmakers hebben een mobiele app of mobiele website waarmee je eenvoudig weddenschappen kunt plaatsen en je account kunt beheren. Het enige wat je nodig hebt is een stabiele internetverbinding.

Wedtips voetbal

Om je kansen op succes bij wedden op voetbal te vergroten, kun je gebruik maken van wedtips. Met de volgende adviezen ben je beter voorbereid op het plaatsen van je voetbal bets:

 1. Kies een goede bookmaker: Vergelijk de odds en welkomstbonussen.
 2. Doe onderzoek: Bestudeer de teams, blessures en schorsingen voordat je een weddenschap plaatst.
 3. Blijf bij wat je weet: Wed alleen op competities en teams waar je voldoende kennis van hebt. Focus je bijvoorbeeld op één of twee competities.
 4. Gebruik statistieken: Kijk naar de onderlinge resultaten uit het verleden en de huidige vorm van beide ploegen.
 5. Schakel je clubvoorkeur uit: Laat je niet leiden door emoties bij het plaatsen van weddenschappen.
 6. Spreid je kansen: Wed niet te veel geld op één wedstrijd. Houd je inzetten klein en verdeel je budget over meerdere weddenschappen.

Hoe plaats je een voetbalweddenschap?

Voordat je gaat wedden op voetbal, moet je eerst een bookmaker uitkiezen. Kies een gokwebsite die beschikbaar is Nederland en waar je je comfortabel bij voelt. Maak een account aan en doe een eerste storting. Daarmee kun je gaan wedden op voetbal.

Zoek naar een wedstrijd waarop je wilt wedden. In het sportsbook vind je een overzicht van alle aankomende evenementen, maar je kunt ook zoeken naar specifieke clubs of competities via de zoekbalk. Kies de weddenschap die je wilt plaatsen, bijvoorbeeld wie er wint, wat de uitslag is of hoeveel doelpunten er worden gescoord. Nadat je de weddenschap hebt geselecteerd, moet je je inzet invoeren. Hoe hoger het bedrag dat je inzet, hoe meer je kunt winnen of verliezen. Bevestig je weddenschap en wacht op de uitkomst.

Is wedden op voetbal legaal in Nederland?

Wedden op voetbal is sinds 2021 legaal in Nederland. De Nederlandse overheid heeft een vergunningensysteem opgezet voor aanbieders van kansspelen, waarbij alleen bedrijven met goedgekeurde bedrijven sportweddenschappen mogen aanbieden. Het is belangrijk om te wedden bij een legale aanbieder met een vergunning van de Nederlandse Kansspelautoriteit. Om te mogen gokken op voetbal moet je inwoner van Nederland zijn en minimaal 18 jaar oud.

Kan je geld verdienen met wedden op voetbal?

Het doel van deelnemen aan voetbalweddenschappen is natuurlijk geld verdienen. Dit is mogelijk, maar gaat niet vanzelf. Wedden op voetbal is niet gegarandeerd winstgevend en het vergt onderzoek en kennis van de sport om succesvol te zijn. Er zijn echter verschillende strategieën en benaderingen die je kunt gebruiken zodat je meer kans maakt op winst. Het is belangrijk om je goed in te lezen, onze wedtips te volgen en een succesvolle strategie te ontwikkelen.

Wat zijn odds?

Odds bij voetbalweddenschappen zijn getallen die aangeven hoeveel geld je kunt winnen bij een succesvolle weddenschap. Deze odds worden bepaald door de bookmaker en zijn gebaseerd op de kans dat een ploeg de wedstrijd zal winnen. Hoe hoger de odds, hoe lager de kans dat deze ploeg wint en hoe hoger de uitbetaling als de weddenschap wordt gewonnen. Odds, ook wel quoteringen genoemd, kunnen verschillen per bookmaker en kunnen veranderen tot het moment dat de wedstrijd begint.

Odds worden vaak weergegeven als decimale of fractionele getallen, bijvoorbeeld 2,50 of 3/1. Een odd van 2,50 betekent dat je 2,50 euro kunt winnen voor elke euro die je inzet, terwijl een odd van 3/1 betekent dat je 3 euro kunt winnen voor elke euro die je inzet.

Top 10 beste Online Wedden Nederland sites

 1. bet365
 2. Unibet
 3. TOTO
 4. BetCity
 5. Jacks
 6. LiveScore Bet
 7. Bingoal
 8. Circus
 9. Kansino
 10. Casino777
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie