Voorbeschouwing: Weet Bayern München te verrassen in het Santiago Bernabéu?

Foto: Voorbeschouwing: Weet Bayern München te verrassen in het Santiago Bernabéu?

De terugwedstrijd van de halve finale tussen Real Madrid en Bayern München staat op het programma voor de woensdag. Na een entertainende eerste wedstrijd, eindigde het in een 2-2 gelijkspel. In de 83′ minuut wist Vinicius Júnior nog een penalty te scoren en eindigde het in een gelijkspel. Real Madrid zal in eigen huis dus wel moeten winnen of weet Bayern München er met de finale plek vandoor te gaan?

Estadio Santiago Bernabeu

Champions League Final Stage

8 mei 2024

21:00

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 8 mei 2024 20:56.

Real Madrid: teaminfo en vorm

Real Madrid zal in goede sferen verkeren nadat het afgelopen weekend voor de 36ste keer La Liga heeft weten te veroveren. Ondanks dat het in het begin van het seizoen er op leek dat Girona het de Madrilenen veel moeilijker zal maken, wist De Koninklijke toch redelijk gemakkelijk kampioen te worden. Nu wil het team van Carlo Ancelotti zich volledig focussen op die finale plek in de Champions League. Na een 2-2 gelijkspel in München is er zeker een goede kans in het Santiago Bernabéu. Real Madrid kent überhaupt een goede vorm, want in de laatste 20 wedstrijden heeft Madrid niet één wedstrijd verloren.

De thuisploeg schrikt over het algemeen ook zeker niet van grote ploegen. Zo wist Real Madrid recent te winnen van Manchester City en FC Barcelona, maar hield het Manchester City ook een keer op een gelijkspel. Teams als Girona, RB Leipzig en Atlético Madrid werden ook verslagen in de afgelopen weken. In eigen huis weet Real Madrid ook nog eens veel doelpunten te maken. Verder maakte het er onder andere drie tegen FC Barcelona, Manchester City en Cadiz. Over het gehele seizoen heeft de ploeg van Ancelotti maar 2 keer verloren. Een uitstekend seizoen dus en op zoek naar meer!

Carlo Ancelotti kan beschikken over een vrij fit Real Madrid. Alleen David Alaba is niet beschikbaar, wat al een langere tijd zo is. De rest van de selectie is aanwezig en dat is goed nieuws voor de thuisploeg. Één van de spelers die weeral erg belangrijk zou kunnen zijn is Jude Bellingham. In de competitie wist Bellingham het afgelopen weekend zijn 22ste doelpunt te maken en in de Champions League heeft Bellingham in 9 wedstrijden 8 contributies. Het team draait enorm goed om de Engelse superster heen, waardoor het vrij logisch is dat Ancelotti zich aan deze succesformule gaat houden.

Jude Bellingham scoort

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Bayern München: teaminfo en vorm

Bayern München lijkt voor de aankomende ontmoeting de underdog te zijn in deze wedstrijd. Ondanks dat Bayern München in het verleden redelijk vaak wist te winnen van Real Madrid, maar de laatste paar keren waren in het voordeel van Real Madrid. In de vorige wedstrijd in de Bundesliga ging het ook al mis. VfB Stuttgart was met 3-1 te sterk voor de ploeg uit München en daardoor kan het zelfs nog de 2de plek in de Bundesliga kwijtraken aan club uit Stuttgart. Desalniettemin zal het een enorm zware opgave worden voor de ploeg van Thomas Tuchel. Tuchel ligt al het hele seizoen onder vuur en er wordt dan ook hard gespeculeerd naar een opvolger. Één van de meest opvallende namen op dit moment: Erik ten Hag.

Uiteraard is dat iets voor later, waar op korte termijn een finale plek behalen in de Champions League een belangrijk doel is. Helaas heeft Bayern München het totaal niet meezitten en heeft de club een redelijk volle ziekenboeg. Waar spelers als Sacha Boey, Kingsley Coman en Raphael Guerreiro al meerdere wedstrijden geblesseerd zijn, moet Bayern München het helaas ook nog eens zonder toptalent Jamal Musiala doen. Musiala was één van de uitblinkers in de vorige ontmoeting met Real Madrid, al helemaal aan de kant van München.

Bayern München laat vooral zien moeite te hebben in de uitwedstrijden. In de laatste 9 uitwedstrijden wist Bayern München maar twee keer te winnen en dat waren ook niet de moeilijkste tegenstanders. Teams als VfB Stuttgart, FC Heidenheim, VfL Bochum en Lazio maakte het de Zuid-Duitsers erg moeilijk. Waar Real Madrid in het Santiago Bernabéu juist heel erg sterk is. Weet Thomas Tuchel met een meesterplan te komen of wordt het een moeilijk verhaal?

Real Madrid wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Vorige ontmoetingen

Real Madrid en Bayern München kwamen elkaar onderling vaak tegen. Over het algemeen wist Bayern München vaak de tweeluiken te winnen, maar in de laatste twee tweeluiken zagen we de Madrilenen verder bekeren. In 2017 werd het 5-4 over twee wedstrijden in het voordeel van Real Madrid. Het belooft in ieder geval weeral erg spannend te worden.

Wedtip Real Madrid – Bayern München

Het is natuurlijk logisch dat beide teams de wedstrijden willen winnen. Ondanks het verleden en huidige vorm, kan het spannender worden dan verwacht. Toch heeft Real Madrid een uitstekende vorm en wordt dan ook verwacht uiteindelijk wel door te bekeren. Met geen één verloren wedstrijd in de laatste 20 ontmoetigen, is Real Madrid dé favoriet!

Real Madrid bereikt de volgende ronde

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

10:00
3+
Ajax BLUNDERT met Farioli | Stalen Snor #57
09:51
6+
West Ham-speler krijgt gratis koffie voor het leven bij een resultaat tegen Manchester City
09:35
6+
Thiago Silva doet laatste boodschap richting Chelsea spelers
09:14
4+
‘Besiktas en Fenerbahce flirten met komst José Mourinho’
08:57
27+
ADO Den Haag met hakken over de sloot: ‘Het was vandaag genoeg’
08:42
51+
‘Manchester United is aantrekkelijk ongeacht gebrek aan Europees voetbal’
23:48
397+
‘Je houdt je hart vast bij Van Persie’
23:31
183+
‘Oud-AZ’er is nieuwe Mohamed Salah’
23:14
713+
‘Verrassing in EK-opstelling Oranje’
23:01
198+
Bizot niet naar EK wegens ‘zwaarwegende familieomstandigheden’
22:48
1631+
‘Miljardair gooit Ten Hag én sterren eruit’
22:27
1823+
‘Ajax dumpt grootverdiener’
22:16
51+
Kieftenbeld gaat nog eventjes door: “Vier wedstrijden”
22:10
67+
ADO maakt nog kans op promotie na potje nagelbijten
21:50
861+
‘Grote schande bij ADO-De Graafschap’
21:49
103+
Lijnders barst in huilen uit: “Zonder hem…”
21:09
1501+
‘Niet één, maar twee PSV-monstertransfers’
21:07
523+
Buitenland: ‘Ontslag Koeman na misdaad’
21:00
971+
‘Feyenoord-ster heeft laatste duel gespeeld’
20:42
2766+
Ajax gooit roer om met transfers
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie