Voorspelling: wie pakt in de laatste speelronde de landstitel, Manchester City of Arsenal?

Foto: Voorspelling: wie pakt in de laatste speelronde de landstitel, Manchester City of Arsenal?

Het komt aan op de allerlaatste speelronde. Pas wanneer de clubs allemaal achtendertig duels hebben gespeeld wordt duidelijk wie zich dit seizoen Engels landskampioen mag noemen. De favoriet is Manchester City, wat thuis mag aantreden tegen West Ham United. Maar mocht er niet gewonnen worden, dan kan concurrent Arsenal met een driepunter tegen Everton het kampioenschap nog afpakken. Spanning gegarandeerd dus.

Manchester City West Ham United

Een nieuwe landstitel zou voor Manchester City het ultieme bewijs zijn dat die club de allergrootste van Engeland is, want dit zou de zesde titel in de laatste zeven seizoenen kunnen worden. Maar coach Josep Guardiola heeft nog een belangrijke reden om deze prijs te willen pakken; hij heeft zelf Arsenal-coach Mikel Arteta als zijn assistent gehad en zal niet willen zien dat de leerling zijn leraar voorbij is. Een zege op West Ham United is genoeg om de grote beker binnen te halen. City mag niet gelijkspelen, want dan kan Arsenal langszij komen en de Londenaren hebben een beter doelsaldo.

City zet de laatste weken uitstekende stappen om die titel binnen te halen. Achtereenvolgens werd van Brighton & Hove Albion (0-4), Nottingham Forest (0-2), Wolverhampton Wanderers (5-1), Fulham (0-4) en Tottenham Hotspur (0-2) gewonnen. Al kwam City in dat laatste duel nog goed weg. Doelman Ederson viel geblesseerd uit, waarna Stefan Ortega hem prima verving en dat ook tegen West Ham zal doen. Het is nog niet duidelijk of Kevin De Bruyne fit genoeg is om te kunnen starten.

Het is voor West Ham United jammer dat de vorm van de eerste seizoenshelft niet vastgehouden kon worden. Want op de helft van de competitie stond de Londense club nog op de zesde plek, die recht zou geven op een ticket voor de Conference League van volgend seizoen. Nu moeten The Hammers het doen met de negende plek. West Ham is namelijk een van de vier ploegen die voorafgaand aan de laatste speelronde al zeker weten op welke posities ze het seizoen gaan eindigen.

Vorige week werd met 3-1 van degradatiekandidaat Luton Town gewonnen en dit was een opluchting, want deze zege maakte een einde aan een reeks van zes wedstrijden op rij waarin niet gewonnen werd. Hierdoor zakte West Ham weg van de Europese plekken. Kalvin Phillips is sowieso afwezig door een blessure, waar het ook onzeker is of Konstantinos Mavropanos en Nayef Aguerd kunnen meespelen. Jarrod Bowen is met zestien competitiedoelpunten de grote man voorin dit seizoen.

Wedtip Manchester City – West Ham United

Drie punten pakken en de titel is binnen; zo ingewikkeld is de doelstelling van Manchester City niet voor de laatste speelronde. En het is ook niet bepaald onhaalbaar. City steekt in goede vorm, waar West Ham juist toe is aan een einde aan dit seizoen. Zodoende mag je rekenen op een ruime thuiszege en kun je een handicap gebruiken om te wedden op ‘Manchester City wint met handicap -2’, tegen een odd van 1.64 bij Unibet.

Manchester City wint met handicap -2

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Arsenal – Everton

De leraar verdedigt de koppositie, waar de leerling juist de aanval inzet. Mikel Arteta gaat voor de absolute kroon op zijn werk voor The Gunners door in de laatste speelronde nog de titel voor de neus van de concurrentie weg te halen. De achterstand van twee punten op City betekent dat Arsenal hoe dan ook moet winnen als het inderdaad nog het kampioenschap wil halen. Dat zou de eerste titel voor de club zijn sinds 2004. Dat het nu zou lukken ligt onder meer aan de goede defensie; niemand kreeg minder tegengoals dan de 28 van Arsenal.

De blikken zullen nu teruggaan naar midden vorige maand, toen Aston Villa (0-2) en Bayern München (1-0) achtereenvolgens te sterk waren. Door die eerste nederlaag werd misschien wel de titel weggegeven. Na deze twee duels won Arsenal wel vijfmaal op rij, waarvan vier keer zonder tegengoal. Jurriën Timber zou hier zijn rentree kunnen maken, al zal dat niet vanuit de basis zijn. Op de positie van linksback is een hoop gerouleerd en Takehiro Tomiyasu lijkt de beste papieren te hebben voor een basisplaats.

Everton heeft in zekere zin een knappe prestatie neergezet dit seizoen. Want het is niet niets om acht punten aftrek te krijgen. Maar ondanks dit is het de ploeg van coach Sean Dyche gelukt om ruim boven de degradatiezone te staan. Met nog één wedstrijd te gaan is de voorsprong op de nummer achttien nu veertien punten. Zonder de acht punten aftrek zou Everton nu dan ook op een elfde plek hebben gestaan, netjes in de middenmoot. De huidige nummer vijftien teert op een goede verdediging, want alleen de top drie kreeg minder tegengoals.

Het probleem ligt dan logischerwijs aan de andere kant. Met 39 doelpunten voor is dit seizoen alleen hekkensluiter Sheffield United minder trefzeker geweest. Everton heeft er een fantastische reeks op zitten, met vier zeges en een gelijkspel in de laatste vijf duels. Nathan Patterson, Vitaliy Mykolenko, Dele Alli, André Gomes en Jack Harrison zitten allemaal een blessure uit. Op doel staat zoals tot nu toe elke minuut Jordan Pickford, die hoopt op een basisplek bij Engeland op het EK.

Wedtip Arsenal – Everton

We zien hier twee ploegen tegenover elkaar staan die allebei in een hele goede vorm verkeren. Voor de bezoekers staat er niets meer op het spel, terwijl dit duel voor de thuisploeg van wereldbelang kan zijn als Manchester City niet weet te winnen. Zodoende zullen de Londenaren alles op alles zetten om te winnen en wij voorspellen dat ze dit ook doen, zonder een tegengoal te krijgen. Unibet geeft je voor deze weddenschap een odd van 1.82.

Arsenal wint en houdt de nul

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie