Hoe werkt een 3-way handicap?

Er zijn vele populaire manieren om te wedden in de huidige wedmarkt. Zo is één van de bekendste opties het wedden op eindresultaat (1X2). Een vorm om hogere odds te verkrijgen is het gebruik maken van een handicap. Zo heb je verschillende handicaps: 3-way handicap (Europese handicap) en Asian handicap. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over de 3-way handicap optie!

Het wedden op eindresultaat (1X2) is natuurlijk één van de bekendste opties. Zo zijn er ook alternatieven gekomen als de draw no bet-optie en double chance weddenschappen. In dit artikel gaan wij het juist hebben over het wedden met een handicap. Zo zijn er voornamelijk twee verschillende soorten: de European handicap (3-way handicap) en de Asian handicap. Benieuwd hoe de 3-way handicap werkt? Lees dan snel verder!

Wat is 3-way handicap en hoe werkt het?

Met de 3-way handicap geef je virtueel gezien één van de teams een voorsprong/achterstand. Dit zal over een verschil gaan van bijvoorbeeld 1, 2 of 3 doelpunten gaan.

Dit type weddenschap is voornamelijk interessant te gebruiken bij favorieten die het opnemen tegen underdogs. Neem als voorbeeld Manchester City tegen een kleine club als Burnley. Inzetten op winst van Manchester City tegen Burnley en in eigen huis zal niet een hoge quotering geven. Zie hieronder een voorbeeld van hoe je het gebruiken kan.

WeddenschapOdd
Manchester City wint1.29
Manchester City wint met 2 doelpunten verschil (Manchester City wint, 3-way handicap starts 0-1 )1.63
Manchester City wint met 3 doelpunten verschil (Manchester City wint, 3-way handicap starts 0-2)2.70

Als jij het vertrouwen hebt dat Manchester City makkelijk met twee à drie doelpunten verschil kan winnen, dan kan je dus gebruik maken van de 3-way handicap. Deze Europese handicap biedt je de optie aan om de tegenstander virtueel op voorsprong te zetten. Uiteraard kan je er andersom ook gebruik van maken.

Heb je meer vertrouwen in het feit dat Burnley niet al te dik gaat verliezen, kan je dus ook gebruik maken van deze handicaps.

WeddenschapOdd
Burnley wint17.00
Burnley speelt gelijk (Burnley wint, 3-way handicap starts 0-1 )7.00
Burnley verliest met maximaal één doelpunt verschil (Burnley wint, 3-way handicap starts 0-2)3.20

Stel je ziet dat Manchester City niet met een enorm goede opstelling aantreedt, kan je het vertrouwen in de underdog uitspreken. Met deze handicaps geef je dus eigenlijk aan dat Burnley minimaal kan gelijkspelen, of niet al te dik verliest.

Wat is het verschil tussen Asian handicap en 3-way handicap?

Mocht je niet begrijpen wat een Asian handicap is, dan raden wij aan het artikel over Asian handicap goed te lezen. We zullen het hier beknopt uitleggen inclusief de verschillen.

  • De Europese handicap (3-way handicap): met deze handicap geef je een team een virtuele voorsprong/achterstand.
  • De Asian handicap: met deze handicap kun je een team virtueel op voorsprong/achterstand zetten met opties om (deel) van inzet terug te krijgen bij bepaalde uitslagen.

De termen lijken op elkaar, waardoor er verwarring kan ontstaan. Het echte verschil zit hem echter binnen de mogelijkheden van de weddenschappen. Bij een ‘normale’ handicap (dus de 3-way handicap) kun je een team virtueel op voorsprong/achterstand zetten op basis van gehele getallen. Bij een Asian handicap kun je ook inzetten op 0.75 doelpunten of 1.5 doelpunten. Dat maakt de Asian handicap een stukje ingewikkelder.

Hoe kun je gebruik maken van de 3-way handicap?

Er zijn meerdere manieren om de 3-way handicap te gebruiken. Zo kun je vooraf gebruik maken van de optie, maar ook tijdens de wedstrijd. Wij helpen je door deze opties heen, inclusief voorbeelden.

Vooraf van de wedstrijd

In dit voorbeeld gebruiken wel Real Madrid tegen Alavés. Wij hebben vooraf vertrouwen dat Real Madrid met minstens twee doelpunten verschil weet te winnen. Hier kan je dus gebruik maken van de 0-1 handicap, waarbij Alavés van tevoren begint met een virtuele 0-1 voorsprong. Real Madrid moet dus met minstens 2-0 winnen om het virtueel gezien 2-1 te maken. Wint Real Madrid met 2-1, dan is de weddenschap fout.

3-way handicap eerste of tweede helft

In diezelfde wedstrijd hebben wij nog een ander voorbeeld. Uiteraard kan je dit ook per helft spelen. Mocht je voorspellen dat Real Madrid al in de eerste helft over Deportivo Alavés heen gaat walsen, is dit een hele interessante optie om te spelen. Andersom kan natuurlijk ook, als je denkt dat Deportivo Alavés nog met minimaal een gelijkspel rust in gaat, is de 0-1 optie in het voordeel van Alavés een mooie quotering.

Live wedden met 3-way handicap

In dit voorbeeld zien we een live wedstrijd. Bali United neemt het op tegen Persib Bandung. Stel je ziet tijdens de wedstrijd dat Persib Bandung kansen heeft of in ieder geval verdedigend goed staat, kan je voor deze handicap kiezen. Mocht Persib Bandung met een gelijkspel of voorsprong de rust in gaan, dan is de weddenschap goed! Zo kun je goed gebruik maken van de 3-way handicap, ook als je de wedstrijd kijkt!

Voor- en nadelen van de 3-way handicap

Voordelen van de 3-way handicap

Er zijn natuurlijk wat mooie voordelen aan het gebruiken van een 3-way handicap, daarom is het ook een interessante wedoptie om te bespreken. Hier zijn wat voordelen op een rijtje:

  • Het biedt een makkelijke manier van handicaps spelen bij sportevenementen
  • Het elimineert de kans van een gelijkspel, wat voor sommige spelers erg fijn is
  • Deze handicap kan hogere quoteringen hebben dan een traditionele weddenschap op basis van eindresultaat (1X2)

Nadelen van de 3-way handicap

Naast de mooie voordelen, zijn er helaas ook een aantal nadelen bij het gebruik van de 3-way handicap. Ook hiervan willen wij de belangrijkste op een rijtje zetten:

  • Geen flexibiliteit bij gelijkspel: bij Asian handicap heb je de optie om je inzet terug te krijgen bij gelijkspel
  • Moeilijk om met grote uitslagen te winnen

In onze ogen zijn dit de belangrijkste voor- en nadelen. Uiteraard moet je de situatie inschatten en kijken van welke wedoptie jij als speler gebruik wil maken.

Unibet
92/100
Een Unibetje zetten

Bij welke sporten kan je gebruik maken van de 3-way handicap?


De 3-way handicap weddenschap, ook wel bekend als de Europese handicap, wordt voornamelijk gebruikt bij voetbalwedstrijden. Het wordt minder vaak toegepast bij andere sporten, maar het kan in theorie worden gebruikt bij elke sport waar gelijkspel een mogelijkheid is.

Hoewel het vooral populair is bij voetbal, kan de 3-way handicap weddenschap in theorie worden toegepast op andere sporten zoals rugby, hockey, basketbal en andere teamgerichte sporten waar gelijkspel een optie is.

Het is echter belangrijk op te merken dat de Europese handicap niet zo wijdverbreid is in andere sporten als bij voetbal. In de praktijk wordt het meestal alleen toegepast bij voetbalwedstrijden.

Aanbevolen bookmakers voor 3-way handicap weddenschappen

Er zijn natuurlijk meerdere bookmakers om gebruik van te maken met deze optie. Het is dan ook handig om je bij meerdere bookmakers ingeschreven te hebben, zodat je voor de mooiste odds kan gaan.

Conclusie

Europese handicap weddenschappen kunnen een opwindende en lucratieve manier zijn om te wedden op sportwedstrijden. Door de virtuele voorsprong of achterstand kunnen spelers genieten van hogere quoteringen en een grotere kans op winst.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie