Draw no bet weddenschappen

Als beginner met wedden op voetbal wordt je overrompeld door de vele soorten wedopties die er bestaan. Zo kun je ‘simpel’ op eindresultaat (1X2) spelen of iets geavanceerder voor een double chance wedoptie kiezen. Ook kun je kiezen voor de zogeheten draw no bet-optie, wat ook wel ‘ongeldig bij gelijkspel’ wordt genoemd.

Wedden op eindresultaat (1X2) is misschien wel de bekendste en populairste keuze in de wedmarkt. Zo kon je vroeger al bij de plaatselijke sigarenwinkel een TOTO-formuliertje invullen waarbij je aankruiste wie je dacht dat ging winnen. Inmiddels is het allemaal meer uitgebreid en komen er enorm veel opties bij. De draw no bet-optie is een van de populaire opties in de wedmarkt. In dit artikel gaan we je uitleggen wat draw no bet nou eigenlijk inhoudt en wat eventuele varianten zijn!

Wat is draw no bet en hoe werkt het?

De draw no bet-optie (soms afgekort als DNB) bestaat inmiddels al een ruime tijd, maar zeker voor nieuwe spelers kan het alsnog als een mysterie worden bevonden. Het doel van wedden is uiteraard om een wedstrijd te voorspellen, maar dat kan soms pittig zijn. Met draw no bet kun je in ieder geval het risico verminderen. Bij draw no bet krijg je je inzet namelijk terug bij een gelijkspel. Dit zorgt uiteraard wel voor een lagere quotering vergeleken met wedden op bijvoorbeeld eindresultaat (1X2). Als wedder kun je kiezen uit de volgende opties:

  • Optie 1: thuisploeg wint, draw no bet
  • Optie 2: uitploeg wint, draw no bet

Het is duidelijk te zijn dat er eigenlijk maar twee opties bestaan. Of je zet op de uit- of thuisploeg. Het enige wat je met draw no bet uitsluit, is dat je geen verlies zal lijden bij een gelijkspel. Er zijn wel sporten waar deze optie niet mogelijk is, denk aan sporten als darts en tennis. Hier valt de gelijkspel (X) optie weg en kan je alleen voor een winnaar gaan.

Wat is het verschil tussen draw no bet en andere opties?

Er zijn een paar verschillende wedopties als je op eindresultaat wedt. Ondanks dat je op eindresultaat wedt, zijn er toch zeker wat onderlinge verschillen. Hieronder zetten we ze op een rijtje:

  1. Draw no bet: bij deze optie krijg je je inzet altijd terug als het een gelijkspel wordt. Uiteraard verlies je wel je geld als het andere team wint.
    • Je wedt op één team en sluit een eventuele gelijkspel hierbij uit. Dit zorgt voor minder risico, maar ook zeker lagere odds dan bij het gokken op een eindresultaat.
  2. Eindresultaat: bij een eindresultaat gok je exact op een uitslag van een bepaalde wedstrijd. Gok je dat bijvoorbeeld Bayern München wint van Borussia Dortmund, dan moet Bayern München winnen en zorgt een gelijkspel/winst van Borussia Dortmund voor verlies.
    • Met deze optie sluit je andere opties niet uit. Je krijgt vanwege hogere risico dan ook een hogere quotering.
  3. Double chance: bij een dubbele kans zet je op twee van de drie mogelijke uitkomsten van een wedstrijd (1X/X2/12).
    • Het biedt een lagere risico omdat je op meerdere uitkomst mogelijkheden zet.

Het lijkt dus wel alsof je op dezelfde dingen wedt, maar er zitten duidelijk onderlinge verschillen bij deze opties. Daarom is het ook interessant om goed de verschillen te weten en wanneer je een optie moet gebruiken.

Varianten van de draw no bet-optie

Je kan als speler op meerdere manieren gebruik maken van de ‘ongeldig bij gelijkspel’-optie. Zo kan je dit natuurlijk vooraf van de wedstrijd al proberen te voorspellen, maar ook op andere manieren kan je gebruik maken van deze optie.

Wie wint de eerste of tweede helft?

Er zijn meerdere manieren op gebruik te maken van de draw no bet optie. Naast dat je het vooraf over de gehele wedstrijd kan gebruiken, kan je ook wedden op alleen de eerste of tweede helft. Stel je denkt dat Ajax de eerste helft gaat winnen van Feyenoord, maar je bent toch bang voor een gelijkspel in rust, is de draw no bet een mooie optie.

Ditzelfde kan natuurlijk ook voor de tweede helft. Let wel op, hierbij maakt de ruststand dan helemaal niets uit. Al ging de ploeg waar je op wedt de rust in met voorsprong, maakt dat nog niet uit en zal het dus minimaal in de tweede helft een gelijkspel moeten behalen of zelfs winnen om niet te verliezen.

Live wedden op draw no bet

Dit is misschien één van de meest interessante opties met live wedden. Stel een ploeg wat vooraf de favoriet was staat achter, dan kan je met behulp van de draw no bet-optie kunnen wedden op winst. Mocht het de ploeg dan uiteindelijk niet lukken te winnen, maar kwam het nog wel op een gelijkspel dan heb je in ieder geval je inzet terug!

Wat wel uitmaakt is de resterende speeltijd. Hoe korter er te spelen is, hoe kleiner de kans is. Hier kan je wel hele lekkere quoteringen mee pakken. Bijvoorbeeld: het is de 83e minuut en Arsenal staat 0-1 achter tegen een Sheffield United, maar jij hebt het gevoel dat Arsenal nog minstens kan gelijk spelen of zelfs winnen. In dit geval kan je kiezen voor draw no bet, wat hoogstwaarschijnlijk een flinke odd geeft. De kans dat Arsenal zal winnen is natuurlijk minimaal, maar met een gelijkspel heb jij in ieder geval je inzet weer terug. Mocht de tweede treffer komen, dan heb je waarschijnlijk een hele lekkere odd binnen gehengeld!

Voor- en nadelen van wedden op draw no bet

Voordelen

  • Bescherming tegen gelijkspel: één van de grootste voordelen van draw no bet weddenschappen is dat de speler beschermd wordt tegen een gelijkspel. Dit is natuurlijk het verschil tussen draw no bet en eindresultaat. Dit zorgt voor meer zekerheid bij een keuze.
  • Lagere risico’s vergeleken met eindresultaat: de draw no bet-optie geeft een aanzienlijke risicovermindering. Aangezien je je inzet terugkrijgt bij gelijkspel in plaats van verlies zoals bij het wedden op eindresultaat.

Nadelen

  • Lagere winstpotentie: vergeleken met de ‘traditionele’ eindresultaat weddenschap (1X2) heb je over het algemeen wel een mindere winstpotentie. Aangezien je je inzet terugkrijgt bij een gelijkspel, worden de odds ook verlaagt.
  • Lagere odds: ondanks dat je meer zekerheid hebt, heb je wel te maken met een lagere quotering. Ben je dus een speler die op zoek is naar een hogere winstpotentie, dan kan de draw no bet-optie niet de beste zijn.

Voorbeelden van draw no bet weddenschappen

Vooraf van de wedstrijd

Wanneer je het als speler dus niet zeker weet wie er gaat winnen voor de wedstrijd, kan je kiezen voor deze optie. Aan de andere kant, kan je ook kiezen voor een underdog en hiermee jezelf meer indekken. In de voorbeeld hierboven kan je zien dat als je het niet zeker weet, maar toch denkt dat Real Madrid van Bayern München gaat winnen, dan kan je dus voor de DNB optie gaan. Het is nog steeds een leuke odd met aanzienlijk minder risico.

Eerste of tweede helft

Uiteraard kan je ook voor een helft kiezen in plaats van de hele wedstrijd. Met deze optie ga je dus voor dat Real Madrid met een voorsprong de rust in gaat. Bij een gelijkspel krijg je je inzet terug. Dit is mogelijk een leuke optie als je denkt dat een ploeg bijvoorbeeld de wedstrijd wel goed gaat beginnen.

Live

Één van de meest interessante opties is misschien wel het live wedden met de draw no bet-optie. Mocht een team voor staan, maar denk jij dat de tegenstander meer kans maakt op de winst, dan is de draw no bet erg mooi. Vaak is de quotering erg hoog en bij een gelijkspel krijg je uiteraard gewoon je inzet terug!

Bij welke sporten kan je gebruik maken van draw no bet?

In principe kan je bij elke sport deze optie gebruiken, als er drie mogelijke uitkomsten zijn. Bij bijvoorbeeld voetbal, basketbal en handbal kan je van deze optie dus gebruik maken. Sporten als darts en tennis vallen hier dus buiten. Wel is deze wedoptie het meest bekend bij voetbal.

Aanbevolen bookmakers voor draw no bet weddenschappen

De draw no bet-optie is op dit moment één van de meest populaire opties op de wedmarkt. Daardoor is het ook bij veel tot alle bookmakers wel een optie. Zelfs bij onbekende competities in andere landen, maar ook bij de grote competities als de Champions League en Europa League.

Conclusie

Draw no bet weddenschappen bieden spelers een uitstekende balans tussen het verminderen van risico’s en het behouden van aantrekkelijke winstmogelijkheden. Met DNB krijgen spelers hun inzet terug als de wedstrijd eindigt in een gelijkspel, waardoor ze beschermd zijn tegen dit specifieke resultaat. Hoewel draw no bet weddenschappen enkele nadelen hebben, zoals een lagere winstpotentie in vergelijking met eindresultaat (1X2) weddenschappen, blijven ze een populaire keuze onder wedders die op zoek zijn naar een veiligere strategie. Met de juiste analyse en strategieën kunnen DNB weddenschappen een waardevolle toevoeging zijn.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie