Voorbeschouwing: maakt AZ Alkmaar nog kans op een derde plek in de Eredivisie?

Foto: Voorbeschouwing: maakt AZ Alkmaar nog kans op een derde plek in de Eredivisie?

Het einde nadert van vele competities, ook de Eredivisie. Zo is wel bekend dat PSV Eindhoven kampioen wordt en Vitesse zal degraderen. Toch is het voor andere teams weer wat spannender. AZ Alkmaar en FC Twente strijden nog om de nummer 3 plek in de competitie wat goed is voor voorronde in de Champions League kwalificatie. Wie o wie pakt deze felbegeerde plek?

AZ Alkmaar: teaminfo en vorm

AZ Alkmaar heeft in de vorige wedstrijd tegen NEC Nijmegen gespeeld. Hiermee wist AZ Europees voetbal veilig te stellen en dat is al een overwinning op zich voor de Alkmaarders. Een overtuigende overwinning met 0-3 zorgt dan ook voor zelfvertrouwen naar aanloop van de aankomende wedstrijd tegen de Tukkers. AZ vecht direct met FC Twente voor de derde plek wat na dit weekend over kan zijn. Dit ligt allemaal in de handen van AZ.

Het is ook te hopen voor AZ dat de spelers hun hoofd er nog wel bijhouden voor het afmaken van dit seizoen. Zo gaan er geruchten dat Vangelis Pavlidis hoogstwaarschijnlijk een transfer gaat maken. Een terechte keuze natuurlijk van de Griekse spits die met 27 doelpunten in de Eredivisie een enorm belangrijke schakel is voor AZ. Pavlidis schoot in de vorige wedstrijd keurig de 0-2 tegen de touwen waarmee Vangelis Pavlidis op gelijke hoogte kwam met Luuk de Jong op de topscorerslijst. Misschien geeft dit wel motivatie voor de Griekse goalgetter om wellicht gevaarlijk te zijn voor het doel.

Wat er ook gaat gebeuren voor de Alkmaarders is een plek in de Europa League in ieder geval al verzekerd. Met een vierde plek is het namelijk direct gekwalificeerd voor de groepsfase. Het is alweer een goede tijd geleden dat Alkmaar in de Champions League te spelen kwam. In het seizoen 2020/2021 wist Alkmaar dichtbij te komen, maar verloor het uiteindelijk de kwalificatie. Dynamo Kiev was toentertijd een maatje te groot voor AZ. Daarvoor was het zelfs in 2009/2010 de laatste keer dat AZ in de groepsfase speelde van de Champions League, maar ook dit was geen goed seizoen want het won geen wedstrijd.

Voor deze wedstrijd lijkt het erop dat Jordy Clasie nog steeds niet mee zal doen. Met een liesblessure staat de middenvelder – tevens aanvoerder van AZ – aan de kant. Gezien de vorige wedstrijden lijkt het erop dat Kristjan Belic hierdoor meer minuten zal krijgen en dat Sven Mijnans op de positie van Clasie zal voetballen tegen FC Twente.

Vangelis Pavlidis scoort op een willekeurig moment

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

FC Twente: teaminfo en vorm

Voor de Tukkers ziet het er beter uit de aankomende wedstrijd. Het hoeft in principe alleen gelijk te spelen en dan heeft het de kwalificatie voor in de voorrondes van de Champions League binnen. Een makkelijke taak lijkt het dan ook voor FC Twente. Ron Jans heeft voor veel orde gezorgd binnen de club en ook sterke resultaten behaald. Na het project om FC Twente weer te stabiliseren mocht Joseph Oosting het roer overnemen. Goed nieuws voor Twente, na het nieuws dat Oosting weleens in beeld kon zijn bij Feyenoord gaat Joseph Oosting toch zijn contract verlengen bij FC Twente.

FC Twente heeft een prima vorm achter de rug en überhaupt een goed seizoen. Met een paar verliezen in de afgelopen wedstrijden waaronder van Ajax en PSV ziet het er verder goed uit. Eerder dit seizoen wist FC Twente in eigen huis wel te winnen van AZ Alkmaar. De laatste 4 onderlinge wedstrijden eindigde of in winst voor de Tukkers of een gelijkspel. Wel vielen er in de meeste onderlinge wedstrijden doelpunten aan beide kanten. Kortom, de vorm en het zelfvertrouwen is dan ook zeker aanwezig.

Helaas voor Myron Boadu lijkt het erop dat de spits nog niet gaat spelen. Met een spierblessure staat Boadu al een aantal wedstrijden aan de kant en ook tegen zijn oude club lijkt het te vroeg te komen. Dit resulteert in dat Ricky van Wolfswinkel de spitspositie oppakt. Geen probleem uiteraard, van Wolfswinkel heeft er dit seizoen 14 gemaakt in de Eredivisie.

Beide teams scoren – ja

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Vorige ontmoetingen

Zoals al eerder besproken lieten de vorige ontmoetingen zien dat FC Twente op dit moment verder is dan de Alkmaarders. In de Grolsch Veste dit seizoen eindigde het in een 2-1 overwinning voor FC Twente en de ontmoeting ervoor ook. In Alkmaar wist FC Twente de laatste twee wedstrijden een gelijkspel en een overwinning af te dwingen. Een gelijkspel is voor FC Twente al genoeg om de derde plek in handen te hebben.

Wedtips AZ Alkmaar – FC Twente

FC Twente is zowel in thuis- als uitwedstrijden erg sterk. Aangezien FC Twente alleen een gelijkspel nodig heeft, wordt er verwacht dat AZ Alkmaar het spel meer zal moeten bepalen. Dit kan betekenen dat FC Twente het achterin dicht gaat gooien. Wel zijn de Tukkers expert in het maken van een doelpunt vanuit de counter. Een gelijkspel is dan niet al te gek.

Gelijkspel

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie