Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Buitenland: ‘Ontslag Koeman na misdaad’

Foto: Buitenland: ‘Ontslag Koeman na misdaad’

Afgelopen donderdagavond maakte bondscoach Ronald Koeman zijn voorselectie van het Nederlands elftal voor het aanstaande Europees kampioenschap in Duitsland bekend, met daarin geen plek voor Joshua Zirkzee, die het juist zo goed doet in de Serie A én in de zomer vermoedelijk een megatransfer maakt naar een topclub.

‘Ronald Koeman is één grote flop’

Daar ontstond in Nederland meteen al enige ophef over, maar het nieuws is inmiddels ook geland in het buitenland, waar men nóg minder snapt van de beslissing van Koeman. ‘Waanzin’, klinkt het bijvoorbeeld op social media. En: ‘Het niet oproepen van Zirkzee is nog maar eens een bevestiging dat Koeman een vreselijk slechte coach is. Zijn carrière als trainer is één grote flop.’ Ook: ‘Wat Koeman doet is gewoonweg een misdaad tegen het voetbal.’ Als laatste: ‘#KoemanOut (oftewel: ontsla Koeman).’

Zirkzee raakte onlangs overigens geblesseerd bij Bologna en Wim Kieft ging gisteren in op de vraag: waarom Memphis Depay en Frenkie de Jong wél en Zirkzee niet? “Zij brengen individuele klasse mee die nodig is om op het hoogste niveau het verschil te maken. Daarom valt het goed te begrijpen dat die afweging in het geval van Joshua Zirkzee, die een geweldig seizoen heeft gedraaid bij Bologna, anders uitvalt.”

“Hij is ook geblesseerd en zou het toernooi misschien nog kunnen halen, maar is jong, heeft nimmer bij Oranje gezeten en je moet je afvragen of hij de kwaliteiten bezit om al bij de eerste keer op het hoogste podium het verschil te kunnen maken”, sloot de oud-voetballer af.

Snap jij de reacties?

  • Ik wel
  • Ik niet
1472+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie