‘Dit is waarom Zirkzee niet naar het EK gaat’

Foto: ‘Dit is waarom Zirkzee niet naar het EK gaat’

Joshua Zirkzee behoort niet tot de voorselectie van bondscoach Ronald Koeman voor het Europees kampioenschap in Duitsland met het Nederlands elftal. Dat leidde tot behoorlijk veel kritiek (waarom Memphis Depay wel? Die is óók geblesseerd), maar Wim Kieft snapt de keuzeheer maar al te goed.

Wim Kieft onthult waarom Joshua Zirkzee niet met Oranje naar het EK gaat

Ook de bovengenoemde Memphis en Frenkie de Jong komen de laatste weken amper in actie bij Atlético Madrid en FC Barcelona. Kieft schrijft echter in zijn column in De Telegraaf: “Dat Koeman geduld heeft met Depay en De Jong komt omdat dit twee sleutelspelers zijn voor hem. Wil Oranje potten breken op het EK. Zij brengen individuele klasse mee die nodig is om op het hoogste niveau het verschil te maken. Daarom valt het goed te begrijpen dat die afweging in het geval van Joshua Zirkzee, die een geweldig seizoen heeft gedraaid bij Bologna, anders uitvalt.”

“Hij is ook geblesseerd en zou het toernooi misschien nog kunnen halen, maar is jong, heeft nimmer bij Oranje gezeten en je moet je afvragen of hij de kwaliteiten bezit om al bij de eerste keer op het hoogste podium het verschil te kunnen maken”, vervolgt de oud-voetballer. “Het is wel een speler die iets bijzonders heeft. Een bondscoach wil onderweg en tijdens zo’n groot toernooi niet teveel vraagtekens in zijn selectie hebben.”

Oranje-sterren

Of het goed uitvalt met betrekking tot Depay en De Jong, Kieft vraagt het zich af… Over Memphis vertelt hij: “In het voorjaar was hij aan een goede serie bezig tot hij op de training geblesseerd raakte. Zondag deed hij een kwartiertje mee en woensdag een paar minuten.” Frenkie is natuurlijk onomstreden: “Frenkie de Jong heeft zijn laatste wedstrijd een maand geleden gespeeld. Voor Koeman is hij de beoogde vormgever van Oranje. Bij hem heb je trouwens het idee dat veel wedstrijden in de benen niet doorslaggevend zijn om z’n stempel op Oranje te kunnen drukken.”

Snap jij Koeman?

  • Ik wel
  • Ik niet
404+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie