Voorbeschouwing: Zal Girona FC Barcelona van de tweede plek stoten?

Foto: Voorbeschouwing: Zal Girona FC Barcelona van de tweede plek stoten?

La Liga kent nog een aantal speelrondes, maar het einde nadert in Spanje. Zo heeft Girona iedereen positief verrast dit seizoen. In het begin hoopte menig fan en supporter dat het eventueel zelfs kampioen zou worden, maar helaas is Real Madrid weer eens de baas in La Liga. Toch mag Girona nu al terugblikken op een zeer positief seizoen. Voor de Catalanen is dit anders, zij hopen op een titel in het volgende seizoen.

Estadi Municipal de Montilivi

LaLiga

4 mei 2024

18:30

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 4 mei 2024 18:26.

Girona: teaminfo en vorm

We kunnen allemaal concluderen dat Girona een geweldig seizoen achter de rug heeft. Ondanks dat er in het begin van het seizoen leek alsof er veel meer te halen viel, is het uiteindelijk logisch dat het niet de constantheid van bijvoorbeeld een Real Madrid wist bij te benen. Desalniettemin heeft Girona Champions League kwalificatie weten binnen te slepen wat enorm belangrijk en bijzonder is. Girona was vorig seizoen 4 punten verwijderd van Europa Conference League kwalificatie, maar dat lukte uiteindelijk niet. Er is dus geschiedenis geschreven voor Girona. Iets om erg trots op te zijn.

Een van de redenen dat Girona succes boekt is mede dankzij de trainer Michel. Michel heeft met SD Huesca en Rayo Vallecano promotie geboekt van La Liga 2 naar het hoogste niveau in Spanje: La Liga. Later wist Michel dit ook te doen met zijn huidige club, Girona. Daarnaast helpt het ook dat Girona sinds kort deel uit maakt van de ‘City Football Group’ waar onder andere ook clubs als Manchester City en New York City onder vallen. Al met al, staat er een goede basis voor eventueel ook een goed volgend seizoen.

Voor de aankomende wedstrijd is in ieder geval te zien dat Girona erg strijdlustig is voor de wedstrijd tegen FC Barcelona. Zo heeft Girona op het platform ‘X’ al meerdere berichten er aan toegewijd. Helaas zal Girona niet met een compleet team aantreden. Zo zal de spits Christian Stuani niet aanwezig zijn. Stuani is al seizoenenlang een enorm belangrijke schakel bij Girona. Zo heeft de Uruguayaanse spits de degradatie en promotie meegemaakt en daarbij in vele seizoenen erg veel doelpunten gemaakt. Dit seizoen moest Stuani zijn basisplek toch afstaan aan Artem Dovbyk die een uitstekend seizoen kent. De Oekrainse spits heeft in de competitie 19 doelpunten erin liggen en kan daarmee nog voor topscorer van La Liga dit seizoen gaan!

Artem Dovbyk schiet meer dan 0,5 keer op doel

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

FC Barcelona: teaminfo en vorm

FC Barcelona heeft een moeilijk seizoen. Als klap op de vuurpijl gaf Xavi Hernandez – coach van FC Barcelona – halverwege het seizoen aan dat hij na dit seizoen weg gaat bij FC Barcelona. Vele fans reageerden geschokt en hadden wel verwacht dat de Spaanse ex-middenvelder langer zou aansluiten bij FC Barcelona en aan de heropbouw zou werken. Toch kwam recentelijk misschien heuglijk nieuws naar buiten en lijkt het er steeds meer op dat Xavi in ieder geval nog een seizoen blijft.

Desalniettemin is dit niet het seizoen waar FC Barcelona op hoopte. De titelkansen waren eerder al zo goed als verspeeld en ook de Champions League ging niet als gehoopt. Een tweede plek is niet per se een schande, maar gewoonweg niet waar de club op had gehoopt. Natuurlijk is het nog wel zaak om deze tweede plek vast te houden. De ploeg mist een aantal spelers, maar Xavi is op zoek naar oplossingen en de ploeg moet dan ook goed trainen van de oefenmeester.

Met spelers als Ronald Araujo (geschorst), Frenkie de Jong (geblesseerd) en Alejandro Balde (geblesseerd) afwezig, lijkt het toch een moeilijke opgave voor de Catalanen. Uiteraard heeft de ploeg wel kwaliteit om het op te vangen, maar vooral de Nederlandse middenvelder is een enorm gemis voor FC Barcelona. Dit geeft talent Fermin Lopez wel de kans om weer minuten te maken en dat valt tot nu toe positief uit voor Barcelona. Zo scoorde Fermin Lopez tegen Valencia & Real Madrid.

Fermin Lopez scoort

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Vorige ontmoetingen

De vorige ontmoeting in dit seizoen wist FC Barcelona helaas niet te winnen. In het Camp Nou won Girona met een ruime 2-4. Ook het seizoen daarvoor wist Girona het de Catalanen flink moeilijk te maken. In het seizoen 2022/2023 wist Girona 0-0 te spelen in het Camp Nou en verloor het minimaal in eigen huis. Toch lijkt het op de recente ontmoetingen alsof Girona betere resultaten haalt.

Wedtip Girona – FC Barcelona

FC Barcelona en Girona willen beide uiteraard deze wedstrijd winnen. Desalniettemin, lijkt het erop dat beide teams een gelijkwaardige vorm hebben. Kijken we op iets langere termijn, zien we dat FC Barcelona wel een veel betere vorm heeft dan de thuisploeg. Met maar 2 verloren wedstrijden in de laatste 16 wedstrijden zien wij de Catalanen wel voor winst gaan bij Girona!

FC Barcelona wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie