Double chance weddenschappen

Ben je net nieuw in het wedden op voetbal? Dan is het je vast opgevallen dat er enorm veel verschillende wedopties zijn tegenwoordig bij een bookmaker, waaronder de double chance, ook wel ‘dubbele kans’. Makkelijk gezegd voorspel je hiermee het eindresultaat, waarbij er drie mogelijke uitkomsten zijn. Alleen zijn in dit geval twee mogelijkheden goed in plaats van één.

Wedden op eindresultaat (1X2) is de bekendste en populairste optie in de wedmarkt. Double chance lijkt hier erg op en is een groeiende vorm van wedden in de wedmarkt. Je verkleint je risico door op twee van de drie mogelijke uitkomsten te wedden. Welke opties zijn er met double chance en hoe werkt het nou allemaal? Lees het artikel snel verder om er achter te komen!

Hoe werkt wedden op double chance?

Wedden op double chance bestaat al een lange tijd. Het doel van wedden is natuurlijk om de kans op winst te vergroten terwijl het risico verminderd. Een populaire manier om dit te doen is door gebruik te maken van double chance. Dit zorgt wel voor een lagere quotering vergeleken met wedden op eindresultaat (1X2). Als speler krijg je de volgende drie omgelijkheden:

  • Optie 1 (1X): winst van de thuisploeg of gelijkspel
  • Optie 2 (X2): winst van de uitploeg of gelijkspel
  • Optie 3 (12): geen winst en thuis- of uitploeg wint

Hierboven is duidelijk te zien dat je dus elke keer wedt op twee van de drie mogelijkheden in een wedstrijd. Er zijn uiteraard sporten waar een gelijkspel niet mogelijk is. Dit zijn bijvoorbeeld sporten als darts en tennis. Hier valt de optie om te gokken op een gelijkspel (X) dan ook weg en kan je alleen kiezen voor winnaar (1 of 2).

Het wedden op eindresultaat is een populaire wedoptie, omdat hierbij de uitslag niet uitmaakt. Double chance is dan ook een populaire alternatief als je als speler op zoek bent naar meer zekerheid bij een weddenschap, maar ook als je denkt dat een underdog een goede kans maakt.

Wat is het verschil tussen double chance en andere wedopties?

Double chance, draw no bet en het wedden op eindresultaat zijn verschillende varianten van wedden die allemaal uiteindelijk kijken naar het eindresultaat. Toch verschillen ze onderling van elkaar. Dit is hoe ze verschillen:

  1. Double chance: bij een double chance zet je op twee van de drie mogelijke uitslagen van een wedstrijd (1X/X2/12).
    • Het biedt een lager risico, omdat je op meerdere mogelijkheden zet. De quotering wordt hierbij ook lager.
  2. Eindresultaat: bij een eindresultaat wed je op een exacte uitslag van wie er wint, bijvoorbeeld: Team A wint, Team B wint of gelijkspel.
    • Dit is een enkele weddenschap, waarbij maar één uitkomst goed is. Dit zorgt voor meer risico, maar ook een hogere quotering.
  3. Draw no bet: bij een draw no bet krijg je je inzet terug als het een gelijkspel wordt.
    • Je wedt op één van de twee teams, maar een gelijkspel zorgt voor een ‘no bet’ waarbij je je inzet terug krijgt.Het biedt minder risico dan wedden bij een eindresultaat, maar ook voor een lagere quotering.

Kortom, hoewel ze allemaal betrekking hebben op de uitkomst van een bepaalde wedstrijd, is het risico en zijn de quoteringen zeker verschillend van elkaar.

Wedden op varianten van double chance

Weddenschappen gebaseerd op een dubbele kans kan op vele manieren. Het meest gebruikelijke is om voor de wedstrijd al te voorspellen wat je verwacht. Echter zijn er ook andere manieren om gebruik te maken van de double chance-optie.

Wie wint er de eerste of tweede helft?

Je kan kiezen voor een double chance over de gehele wedstrijd, maar ook per helft kan het natuurlijk. Stel je denkt dat FC Barcelona in eigen huis al op voorsprong gaat staan in de rust tegen Real Madrid, maar je bent er niet zeker van, dan kan je kiezen voor de dubbele kans-optie. Voor een underdog kunnen deze quoteringen vaak interessant zijn, maar een favoriet zal vaak lage odds krijgen.

Wat voor de eerste helft kan, kan ook voor de tweede helft. Houdt wel rekening met het feit dat het dan niets uitmaakt wat de ruststand is. Makkelijk gezegd, begint de tweede helft weer met een virtuele 0-0 stand. Stel FC Barcelona ging dus met een 2-0 voorsprong de rust in moet FC Barcelona minstens evenveel doelpunten – of meer – maken dan Real Madrid. Zo zal de tweede helft ook minimaal een gelijkspel worden of eindigen in een winst voor FC Barcelona.

Live wedden op double chance

Double chance is een zèèr interessante optie om te gebruiken tijdens een wedstrijd. Voornamelijk als je de wedstrijd echt volgt en je het gevoel hebt dat een team op achterstand erg aanvallend aan het spelen is en gaat voor minimaal een gelijkspel, of misschien zelfs nog winst!

De resterende speeltijd is hier ook zeker van invloed. Naarmate de wedstrijd eindigt – bijvoorbeeld rond de 80e minuut – kan een double chance een zeer lage odd hebben. Bij een gelijkspel tegen het einde van een wedstrijd heeft een 1X/X2-optie een lage quotering. De 12-optie daarentegen heeft dan wel een heerlijke quotering en kan interessant zijn als beide teams vol voor de aanval gaan. Stel FC Barcelona staat achter met 0-1 tegen Real Madrid, maar de Catalanen zijn wel veel druk aan het uitoefenen is een 1X-optie weer erg interessant. Het is dus belangrijk om slim te zijn bij het wedden met de double chance.

  1. LeoVegas

    Claim €50 Free Bet
    Minimale storting: €10. Inzetvereiste: Gelijk aan storting [100%1. Alleen inzetten op sport. Max Kwalificerende Inzet Bijdrage: 100%. Tijd om in te zetten: 14 dagen. Opt-in vereist. Tijd om te claimen: 14 dagen [Alle sporten, min odds 1.8]. Max waarde van Gratis Inzet: €50. Gratis inzet beschikbaar op alle sporten [min. kans 1.8]. Gratis inzet beschikbaar op zowel Prematch & Live markten. Gratis inzet 7 dagen geldig. Bonusvoorwaarden voor de sportwedden welkomstbonus voor nieuwe spelers van toepassing. • Algemene voorwaarden van toepassing. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Bonussen en promoties alleen 24+. Volledige voorwaarden

Voordelen van wedden op double chance

Verminderd risico

Dit is één van de belangrijkste voordelen om te gaan voor een double chance. Aangezien je een brede range dekt van potentiële uitslagen, heb je minder kans om te verliezen. Uiteraard is de odd lager, maar het risico is ook aanzienlijk minder. In vergelijking met andere wedopties, zoals het wedden op eindresultaat, is de kans op winst veel groter. Zelfs als één van de twee gekozen uitkomsten valt, heb je alsnog een goede voorspelling. Daarnaast, als je echt vertrouwen hebt in een underdog, is dit een goede manier om alsnog ‘veilig’ te wedden op de underdog.

Vergrote winkansen

Je vergroot je winkansen aanzienlijk door te wedden op twee van de drie mogelijke uitkomsten. In plaats van te moeten kiezen of een team wint of het eindigt in een gelijkspel, kan je beide opties meteen indekken. De kansen zijn daardoor vele malen groter dan het kiezen van maar één uitkomst. Door de bovenstaande voordelen van de double chance-optie is het een populaire wedoptie en nog steeds groeiend!

Voorbeelden van een double chance

Vooraf van de wedstrijd

Als je voor de wedstrijd vertrouwen hebt in een underdog of gewoon een ploeg die niet de favoriet is, dan kan je je risico spreiden door te kiezen voor een dubbele kans. Zoals in de voorbeeld hierboven te zien is, pak je nog steeds een erg mooie odd terwijl een gelijkspel of winst van Borussia Dortmund hier beide goed is. Nog steeds een mooie odd, maar dan met minder risico!

Eerste helft of tweede helft

Bij dezelfde wedstrijd tussen Paris Saint-Germain en Borussia Dortmund is te zien dat je deze optie ook hebt voor de eerste helft. Met deze optie voorspel je dat Borussia Dortmund in de rust voorstaat of dat het met rust gelijk is. Dit kan een mooie optie zijn als je denkt dat – in dit geval – Borussia Dortmund de wedstrijd goed zal beginnen of met minimaal een gelijkspel de rust in gaat.

Live

In een ander voorbeeld hebben we een live wedstrijd. Zoals hierboven te zien is staat Mohammedan SC Dhaka achter. Oorspronkelijk was Mohammedan SC Dhaka de favoriet in de wedstrijd. Mocht je live tijdens een wedstrijd vertrouwen hebben dat de favoriet minimaal gelijk gaat spelen of als je denkt dat een team die op dat moment veel druk zet nog minimaal voor een gelijk spel gaat is dit een mooie wedoptie. Hiermee verlaag je je risico, omdat het team waarop je wedt dan zelfs nog mag winnen!

Bij welke sporten kan je op double chance wedden?

Het is niet mogelijk om op alle sporten gebruik te maken van de wedoptie double chance. Dit kan alleen bij wedstrijden met minimaal drie of meer mogelijke uitkomsten. Hierdoor is double chance het meest bekend bij voetbal. Ook bij sporten als basketbal en handbal is het mogelijk om gebruik te maken van deze optie. Bij sporten als tennis en (vaak) bij darts is het weer niet mogelijk.

Aanbevolen bookmakers voor double chance wedden

De double chance-optie is dus één van de meest gebruikte wedopties op dit moment. Deze optie wordt dan ook bij zo goed als alle bookmakers aangeboden. Van onbekende competities in Azië en Afrika tot aan La Liga en Premier League is deze markt vaak mogelijk.

Conclusie

Dubbele kans weddenschappen bieden wedders een uitstekende balans tussen risico en potentiële winst. Met de mogelijkheid om te wedden op twee van de drie mogelijke uitkomsten van een sportevenement, verminderen ze het risico en vergroten ze de winkansen aanzienlijk. Of je nu een beginnende of ervaren wedder bent, dubbele kans weddenschappen zijn zeker het proberen waard om je winkansen te vergroten en te genieten van een meer ontspannen gokervaring.

Klaar om je winkansen te vergroten? Probeer vandaag nog een dubbele kans weddenschap en ervaar zelf de voordelen die het te bieden heeft!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie