Koeman kiest voor klappen met saaie EK-selectie

Foto: Koeman kiest voor klappen met saaie EK-selectie

Ronald Koeman heeft met zijn voorselectie van het Nederlands elftal ervoor gekozen om alvast wat mentale klappen uit te delen. Spelers als Joshua Zirkzee, Kenneth Taylor, Calvin Stengs, Marco Bizot en Crysencio Summerville hoopten stiekem op een plekje in een grote voorselectie, maar moeten nu een klap verwerken. Een opmerkelijke te prijzen keuze want Koeman blijft dicht bij zichzelf. Er rolt daardoor wel een saaie voorselectie uit Koemans koker.

Opinie: EK-voorselectie Koeman past precies bij Koeman

Hij wilde met de voorselectie duidelijkheid verschaffen. Geen grote voorselecties zoals eerder Louis van Gaal (39 voorgeselecteerden) en Frank de Boer (34), maar 30 spelers met één duidelijke blessuregeval Marten de Roon. Dan hebben we gelijk de uitzondering die de regel van Koeman bevestigd: (licht)geblesseerde spelers of spelers waar hij bij twijfelt of ze straks wedstrijdfit genoeg zijn om op niveau te spelen zei hij gedag. De Roon niet. De ervaren middenvelder is belangrijk voor Koeman en heeft hem ook nooit teleurgesteld.

Zo gaat Koeman ook te werk, laat je het bij hem zien dan bouw je krediet op. Dan kan je nog zo ver en onzichtbaar voetballen, dan nog word je opgeroepen. Als Georginio Wijnaldum bij het plaatselijke elftal van Al Qaeda had gebald, dan had hij er ook gewoon bij gezeten. De bondscoach is van het vertrouwen geven en daar plukken heel veel (oudere) spelers de vruchten van.

Opwindende voetballers moeten wel bij grote club spelen

Sneeuwvlokje heeft een voorselectie gemaakt die een beetje saaïig is. Een beetje een weerspiegeling van zijn karakter en daar is niets mis mee: degelijk, hard werkend en dan hopen op die fijne traptechniek. Opwindende voetballers als Zirkzee en Summerville moeten zich eerst bewijzen bij een grote club. Daarom kwam Jerdy Schouten ook pas in beeld bij Oranje toen hij bij PSV kwam te spelen. Sowieso heb je altijd een streepje voor bij Koeman als je in de Eredivisie speelt. Saai wel.

Je moet het Koeman nageven, hij geeft wel in één klap duidelijkheid. ‘Dit zijn de spelers hier ga ik uit kiezen.’ Dat hoef je helemaal niet te doen. Sowieso is het maken van voorselecties iets voor achter de schermen, waarom moet je dat delen? Niemand, zeker niet bij de UEFA, vraagt daarom. Als je eruit bent geef gewoon de definitieve selectie van 26 man en klaar is Koeman. Dan is het ook klaar met de speculaties en geef je als bondscoach één keer een persconferentie om alles toe te lichten. We weten dan al wel de antwoorden: beetje saai. Ik zal er niet om malen (die zit er gelukkig wel bij): dan maar op een saaie manier Europees kampioen worden.

Over Eimert Pruis

Presentator en schrijver Eimert Pruis werkt onder de Spaanse zon voor SoccerNews. Hij richt zijn blik dus vooral op FC Barcelona en Real Madrid, maar maakt ook inside-verhalen over Feyenoord en Oranje. Heb je een tip? Mail naar [email protected].

Wat vind jij van deze EK-voorselectie van Oranje?

  • Geweldig, we worden Europees kampioen!
  • Degelijk
  • Slecht, kunnen beter thuisblijven
689+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie