Jerdy Schouten

Leeftijd: 27

Het laatste nieuws over Jerdy Schouten

Jerdy Schouten is een Nederlandse middenvelder. In de zomer van 2023 maakte hij de overstap van het Italiaanse Bologna naar PSV.

  • Schouten speelt momenteel voor PSV
  • In de zomer van 2023 kwam hij over van Bologna
  • Eerder kwam de middenvelder uit voor ADO, Telstar en Excelsior
  • In 2022 debuteerde hij voor het Nederlands elftal

Clubcarrière

Schouten werd op 12 januari 1997 geboren in Hellevoetsluis. Voormalig goalgetter Henk Schouten (overleden in 2018) was zijn oudoom. De middenvelder werd in 2018 opgenomen in de jeugdopleiding van ADO Den Haag, waar hij ondanks een lange absentie (anderhalf jaar) de A-selectie wist te bereiken. In het shirt van de Haagse club speelde Schouten drie officiële wedstrijden, waaronder uitwedstrijden tegen Ajax en Feyenoord.

Via Telstar naar Excelsior

Schouten besloot zijn eigen ontwikkeling te stimuleren door in 2017 over te stappen naar Telstar. De middenvelder tekende voor een jaar plus een optiejaar. Hoewel die optie werd gelicht, speelde hij maar één seizoen voor de eerstedivisionist. In de zomer van 2018 maakte Schouten namelijk de overstap naar Excelsior. Met de Kralingers degradeerde hij in zijn eerste jaar uit de Eredivisie, maar desondanks liet hij een uitstekende indruk achter.

(Pro Shots)

Bologna

Schouten had ondanks de degradatie met Excelsior over belangstelling niet te klagen. Uiteindelijk maakte hij voor zo’n drie miljoen euro de overstap naar het Italiaanse Bologna, waar hij een vijfjarig contract ondertekende. In zijn eerste maanden kwam Schouten weinig aan spelen toe, maar gaandeweg lukte het hem om een basisplaats af te dwingen bij de Serie A-formatie. In de zomer van 2022 werd dat zelfs beloond met een gloednieuw contract.

In drie seizoenen bij Bologna kwam Schouten tot 109 officiële wedstrijden (twee doelpunten). Na deze periode maakte hij een miljoenentransfer naar PSV.

(Pro Shots)

PSV

Schouten maakte op 19 augustus 2023 zijn debuut voor de Eindhovenaren in de met 1-3 gewonnen uitwedstrijd tegen Vitesse. Zijn eerste treffer in PSV-shirt maakte de zomeraankoop op 4 november van datzelfde jaar op bezoek bij Heracles Almelo (0-6).


Interlandcarrière

Schouten werd als speler van Bologna in de gaten gehouden door de staf van het Nederlands elftal. Louis van Gaal was de eerste bondscoach die daadwerkelijk een beroep op hem deed. Op 8 juni 2022 gunde hij de middenvelder van Bologna een basisplaats in de Nations League-wedstrijd tegen Wales (1-2 overwinning). Vijf minuten na rust leverde Schouten een assist op Teun Koopmeiners. Meer dan een jaar werd hij niet meer geselecteerd, maar in november 2023 maakte hij tegen Ierland (1-0 overwinning) zijn comeback als A-international.

Laatste update: 22 november 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie