Jerdy Schouten

Age: 26
Speler nieuws Speler info

Het laatste nieuws over Jerdy Schouten

Jerdy Schouten is een Nederlandse middenvelder. In de zomer van 2019 maakte hij de overstap van Excelsior naar het Italiaanse Bologna, waar hij zich in de kijker speelde bij Oranje.

Schouten werd op 12 januari 1997 geboren in Hellevoetsluis. Voormalig goalgetter Henk Schouten (overleden in 2018) was zijn oudoom. De middenvelder werd in 2018 opgenomen in de jeugdopleiding van ADO Den Haag, waar hij ondanks een lange absentie (anderhalf jaar) de A-selectie wist te bereiken. In het shirt van de Haagse club speelde Schouten drie officiële wedstrijden, waaronder uitwedstrijden tegen Ajax en Feyenoord.

Via Telstar naar Excelsior

Schouten besloot zijn eigen ontwikkeling te stimuleren door in 2017 over te stappen naar Telstar. De middenvelder tekende voor een jaar plus een optiejaar. Hoewel die optie werd gelicht, speelde hij maar één seizoen voor de eerstedivisionist. In de zomer van 2018 maakte Schouten namelijk de overstap naar Excelsior. Met de Kralingers degradeerde hij in zijn eerste jaar uit de Eredivisie, maar desondanks liet hij een uitstekende indruk achter.

Bologna

Schouten had ondanks de degradatie met Excelsior over belangstelling niet te klagen. Uiteindelijk maakte hij voor zo’n drie miljoen euro de overstap naar het Italiaanse Bologna, waar hij een vijfjarig contract ondertekende. In zijn eerste maanden kwam Schouten weinig aan spelen toe, maar gaandeweg lukte het hem om een basisplaats af te dwingen bij de Serie A-formatie. In de zomer van 2022 werd dat zelfs beloond met een gloednieuw contract.

Interlandcarrière

Schouten werd als speler van Bologna in de gaten gehouden door de staf van het Nederlands elftal. Louis van Gaal was de eerste bondscoach die daadwerkelijk een beroep op hem deed. Op 8 juni 2022 gunde hij de middenvelder van Bologna een basisplaats in de Nations League-wedstrijd tegen Wales (1-2 overwinning). Vijf minuten na rust leverde Schouten een assist op Teun Koopmeiners. Vooralsnog is dat zijn enige interland.

Laatste update: 31 oktober 2022

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie