Mats Wieffer

Leeftijd: 24

Het laatste nieuws over Mats Wieffer

Mats Wieffer is een Nederlandse middenvelder. Hij speelt sinds de zomer van 2022 voor Feyenoord en is A-international van het Nederlands elftal.

  • Wieffer speelt momenteel voor Feyenoord
  • In 2023 werd hij landskampioen met de Rotterdammers
  • Eerder speelde hij voor FC Twente en Excelsior
  • Wieffer debuteerde in 2023 voor het Nederlands elftal

Clubcarrière

Wieffer werd op 16 november 1999 geboren in Borne. De middenvelder trok bij de amateurs van RKSV Neo voor het eerst zijn voetbalkicksen aan en speelde zich daar in de kijker bij streekgenoot FC Twente. Wieffer wist in Enschede de jeugdopleiding te doorlopen en maakte ook zijn debuut voor de hoofdmacht van de Tukkers. Op 30 oktober 2018 mocht hij een klein kwartier voor tijd invallen in de met 4-2 gewonnen bekerwedstrijd tegen VV Noordwijk.

Excelsior

In de zomer van 2020 maakte Wieffer als transfervrije speler de overstap naar Excelsior. In zijn eerste seizoen voor de Kralingers speelde hij meteen 35 officiële wedstrijden (één goal, zes assists) en het daaropvolgende seizoen mocht hij zelfs 42 keer opdraven (vijf goals, negen assists). Drie doelpunten maakte Wieffer in de play-offs om promotie/degradatie en daarmee had hij een belangrijk aandeel in de promotie van Excelsior naar de Eredivisie.

(Pro Shots)

Feyenoord

Excelsior ging het Eredivisie-avontuur in zonder Wieffer. De middenvelder verdiende in de zomer van 2022 een transfer naar Feyenoord, waar hij op 11 september debuteerde in de stadsderby tegen Sparta Rotterdam (3-0 zege). Door fysieke problemen en concurrentie deed trainer Arne Slot voor de WK-break relatief weinig een beroep op de zomeraanwinst. Na de winterstop kwam hij echter helemaal los door de blessure van concurrent Quinten Timber.

Wieffer veroverde een vaste basisplaats bij Feyenoord. Hij groeide uit tot een sterkhouder en speelde zich daarmee in de kijker bij bondscoach Ronald Koeman. De middenvelder had daarmee een belangrijk aandeel in het kampioenschap van de Rotterdamse club. Scoren deed hij onder meer in de kwartfinale Europa League-wedstrijd tegen AS Roma (1-0 zege), maar in de verlenging van de return werd Feyenoord uitgeschakeld.

(Pro Shots)

Interlandcarrière

Wieffer verdiende bij Feyenoord een kans in het Nederlands elftal. Voor het EK-kwalificatieduel met Frankrijk (4-0 nederlaag) bleek hij niet fit genoeg om in actie te komen, maar in de met 3-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Gibraltar mocht hij ruim een uur spelen. Wieffer maakte op 21 november zijn eerste interlandtreffer in de met 0-6 gewonnen uitwedstrijd tegen Gibraltar.

Laatste update: 22 november 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie