Yankuba Minteh

Leeftijd: 19

Het laatste nieuws over Yankuba Minteh

Yankuba Minteh is een Gambiaanse vleugelaanvaller. In de zomer van 2023 maakt hij op huurbasis de overstap van Newcastle United naar Feyenoord.

  • Minteh speelt momenteel voor Feyenoord
  • De Rotterdammers huren de aanvaller in het seizoen 2023-2024 van Newcastle United
  • Hij beleefde zijn doorbraak in het shirt van Odense BK (OB)
  • Minteh debuteerde nog niet voor Ghana

Clubcarrière

Yankuba Minteh Moat werd op 22 juli 2004 geboren in Gambia. In zijn geboorteland trapte de vleugelaanvaller zijn voetbalcarrière af bij Steve Biko, waar hij zich in de kijker speelde. Minteh maakte in de zomer van 2022 de overstap naar het Deense Odense BK (OB).

(Pro Shots)

Doorbraak bij OB

Minteh begon zijn Deense verblijf in de Onder 19-selectie van Odense BK, maar maakte zoveel indruk dat hij al na twee wedstrijden werd overgeheveld naar de hoofdmacht. Op 10 september 2022 maakte de aanvaller zijn debuut in de Deense Superligaen tegen FC Kopenhagen. Drie minuten na zijn invalbeurt maakte de Gambiaan meteen het winnende doelpunt voor zijn nieuwe team.

In dienst van Odense BK groeide Minteh in zijn eerste contractjaar uit tot een regelrechte sensatie. In zeventien wedstrijden produceerde hij vier doelpunten en zes assists. Dat resulteerde in juni 2023 in een transfer naar Newcastle United, dat hem vervolgens op huurbasis naar Feyenoord liet vertrekken.

(Pro Shots)

Feyenoord

Minteh maakte op 4 augustus 2023 zijn debuut voor Feyenoord. Als invaller kon hij een 0-1 nederlaag in de Johan Cruijff Schaal-wedstrijd tegen PSV niet voorkomen. Bijna een maand later, op 3 september, maakte de aanvaller op bezoek bij FC Utrecht (1-5 overwinning) zijn eerste doelpunt voor de Rotterdammers.


Interlandcarrière

Minteh werd in november 2022 voor het eerst geselecteerd voor Gambia. Zijn daadwerkelijke debuut als A-international maakte de aanvaller op 10 september 2023 in de Afrika Cup-kwalificatiewedstrijd tegen de Republiek Congo (2-2) en prompt wist hij te scoren. Als Feyenoorder wist hij een plek af te dwingen in de selectie voor de Afrikaanse eindronde van 2023. Gambia werd in de groepsfase roemloos uitgeschakeld.

Laatste update: 13 februari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie