Ferdi Kadioglu

Leeftijd: 24

Het laatste nieuws over Ferdi Kadioglu

Ferdi Kadioglu is een aanvallende middenvelder uit Nederland, maar bezit ook de Turkse nationaliteit. Sinds de zomer van 2018 komt hij uit voor Fenerbahçe.

  • Kadioglu speelt momenteel voor Fenerbahçe
  • In 2023 won hij de Turkse beker
  • De middenvelder brak door bij NEC
  • In 2022 debuteerde Kadioglu als international van Turkije
  • Als jeugdinternational speelde hij voor Nederland

Clubcarrière

Kadioglu werd op 7 oktober 1999 geboren in Arnhem. Op jonge leeftijd speelde hij voor de jeugdelftallen van amateurclubs AZ 2000 en ESA. Als zevenjarige werd hij gescout door NEC, waar hij de gehele jeugdopleiding wist te doorlopen. In de zomer van 2016 werd de middenvelder beloond met zijn eerste profcontract én een plekje in de A-selectie van de Nijmeegse club.

NEC

Kadioglu debuteerde op 28 augustus 2016 in de uitwedstrijd tegen AZ (2-0 nederlaag) in de hoofdmacht van NEC. Trainer Peter Hyballa gunde de middenvelder twee minuten voor tijd een invalbeurt. Vanaf dat moment werd er regelmatig een beroep gedaan op de tiener, die op 30 oktober van datzelfde jaar geschiedenis schreef. In de uitwedstrijd tegen FC Utrecht (1-1) maakte Kadioglu op fraaie wijze zijn eerste doelpunt als prof. Met zeventien jaar en 23 dagen verbrak hij het record van Jan Peters als jongste doelpuntenmaker ooit van NEC.

In Nijmegen groeide Kadioglu uit tot een vaste waarde. Scoren deed hij onder meer in de uitwedstrijd tegen aartsrivaal Vitesse (2-1 nederlaag), maar zijn positieve bijdrage bleek niet voldoende om NEC in de Eredivisie te houden. Ondanks interesse van een aantal clubs bleef Kadioglu ook na de degradatie actief in De Goffert. Daardoor liep zijn teller op naar zeventig wedstrijden in NEC-shirt, met twaalf doelpunten en zestien assists als rendement.

(Pro Shots)

Fenerbahçe

In 2018 verlengde Kadioglu zijn contract bij NEC tot de zomer van 2021. Daarmee werd vooral zijn transferwaarde opgekrikt, aangezien hij diezelfde zomer de overstap maakte naar Fenerbahçe. De middenvelder koos mede vanwege trainer Phillip Cocu voor de Turkse topclub, maar zou geen enkele officiële wedstrijd onder diens leiding spelen. Cocu werd al snel ontslagen, waar diens opvolger Ersun Yanal hem op 20 december 2018 liet debuteren in de bekerwedstrijd tegen Giresunspor (2-5 zege).

Kadioglu debuteerde pas op 19 augustus 2019 in de Turkse Süper Lig. In de met 5-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Gaziantep viel hij na 77 minuten in voor Victor Moses en vlak voor tijd nam hij meteen zijn eerste competitietreffer namens Fenerbahçe voor zijn rekening. Kadioglu hield zich uitstekend staande op het hoogste niveau van Turkije en is uitgegroeid tot een vaste waarde. Inmiddels staat de teller op bijna 150 officiële wedstrijden, maar een eerste prijs ontbreekt nog op diens erelijst.


Interlandcarrière

Kadioglu heeft een Nederlandse moeder en een Turkse vader. Zijn moeder heeft ook de Canadese nationaliteit, waardoor hij voor drie landen mag uitkomen. Kadioglu kwam als jeugdinternational uit voor Nederland, maar verder dan Jong Oranje reikte hij niet. De middenvelder maakte in januari 2022 bekend dat hij als A-international voor Turkije kiest. Op 4 juni van dat jaar debuteerde hij in de Nations League-wedstrijd tegen de Faëroer (4-0 zege) door meteen de volle negentig minuten in actie te komen.

Op 18 november 2023 maakte Kadioglu zijn eerste doelpunt voor Turkije. In de oefeninterland tegen Duitsland (2-3 overwinning) nam hij de 1-1 voor zijn rekening. Het Turkse team kwalificeerde zich als groepswinnaar voor het EK van 2024.

Laatste update: 22 november 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie