Jayden Oosterwolde

Leeftijd: 23

Het laatste nieuws over Jayden Oosterwolde

Jayden Oosterwolde is een Nederlandse linksback met Surinaamse roots. In januari 2023 maakte hij de overstap van het Italiaanse Parma naar het Turkse Fenerbahçe.

  • Oosterwolde speelt momenteel voor Fenerbahçe
  • De verdediger won in 2023 de Turkse beker
  • Hij kwam eerder uit voor FC Twente en Parma

Clubcarrière Jayden Oosterwolde

Oosterwolde zag op 26 april 2001 het levenslicht in Zwolle. In zijn geboorteplaats trapte de linkspoot zijn voetbalcarrière af bij amateurclub ZAC. Op elfjarige leeftijd maakte hij de overstap naar de gezamenlijke jeugdopleiding van FC Twente en Heracles Almelo. Uiteindelijk besloot hij zijn jawoord te geven aan de club uit Enschede.

Doorbraak bij FC Twente

Op 12 september 2020 maakte Oosterwolde zijn debuut voor FC Twente. In de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard (2-0 zege) leverde de linksback meteen de assist bij de openingstreffer van Queensy Menig. Zijn eerste doelpunt maakte hij op 17 oktober van datzelfde jaar in de met 0-3 gewonnen uitwedstrijd tegen Willem II. Ondanks een hamstringblessure besloot de Zwollenaar zijn debuutseizoen met een respectabel aantal van 26 officiële wedstrijden.

In september 2021 besloot FC Twente de optie te lichten, waardoor Oosterwolde tot medio 2024 op de loonlijst kwam te staan. Een half jaar later vertrok de verdediger echter al. Na slechts 41 officiële wedstrijden besloot hij in te gaan op een aanbieding van het Italiaanse Parma. Beide clubs kwamen een huurconstructie met optie tot koop overeen.

Jayden Oosterwolde (Parma)
Een oerkreet in het tenue van Parma (Pro Shots)

Eén jaar bij Parma

Oosterwolde maakte op 5 februari 2022 zijn debuut in de Serie B-wedstrijd tegen Benevento (0-0). In zijn eerste half jaar mocht de vleugelverdediger maar vijfmaal opdraven voor Parma, maar in de tweede helft van het kalenderjaar groeide hij uit tot een belangrijke kracht. Dit resulteerde in 15 oktober zelfs in zijn eerste doelpunt op Italiaanse bodem ten koste van Reggina (2-0 zege). In totaal speelde Oosterwolde 24 wedstrijden voor de Gialloblu.

Transfer naar Fenerbahçe

Na één jaar kwam de samenwerking tussen Parma en Oosterwolde alweer ten einde. In januari 2023 sloot de Italiaanse club een deal met Fenerbahçe ter waarde van zes miljoen euro. De Süper Lig-gigant liet de linksback op 25 februari debuteren in de met 4-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Konyaspor. Zijn team won datzelfde jaar de Turkse beker, maar in de finale tegen Istanbul Basaksehir (2-0) deed de technische staf geen beroep op hem.

Jayden Oosterwolde (Fenerbahçe)
Tijdens de warming-up bij Fenerbahçe (Pro Shots)

Oosterwolde maakte op 24 augustus 2023 zijn eerste doelpunt voor Fenerbahçe. De verdediger maakte deze treffer uitgerekend in de voorronde Conference League-wedstrijd tegen zijn oude club FC Twente (5-1 overwinning). Zijn team bereikte en overleefde de groepsfase. Ook de achtste finale tegen Union Sint-Gillis werd overleefd, mede dankzij een treffer van de Nederlander. Oosterwolde viel echter vooral op door in de uitwedstrijd tegen Trabzonspor een veldbetreffer vol tegen het hoofd te schoppen.

Laatste update: 28 mei 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie