‘FC Twente wil oude bekende terughalen’

Foto: ‘FC Twente wil oude bekende terughalen’

FC Twente lijkt terug te gaan vallen op een oude bekende en wil volgens de Turkse media Jayden Oosterwolde terughalen. Oosterwolde genoot zijn jeugdopleiding bij de Tukkers en brak uiteindelijk als groot talent door. Nadat hij de concurrentiestrijd met Gijs Smal verloor, vertrok de geboren Zwollenaar. Nu, een paar jaar later, kan hij naar verluidt terugkeren. 

Jayden Oosterwolde zit op een dood spoor

Het voormalige talent uit de jeugdopleiding in Enschede maakte begin 2022 de overstap naar Parma, spelend in de Serie B. Na een goed seizoen in de Eerste Divisie van Italië kon de atletische linksback rekenen op een paar geïnteresseerde clubs, waarna hij in de winterstop naar Turkije vertrok. Bij Fenerbahçe wil het nog niet bepaald lopen voor de 22-jarige vleugelverdediger. Hij is voor een bedrag van zes miljoen euro gehaald, maar komt tot nu toe nog niet voor in de plannen van trainer Jorge Jesus. Oosterwolde mocht tot nog toe slechts drie competitiewedstrijden meedoen, waarin hij  85 minuten maakte. 

Volgens het Turkse Fotospor houdt Twente de omstandigheden van Oosterwolde nauwlettend in de gaten. Bovendien zouden de Tukkers zelfs in staat zijn om een geldbedrag van 1,5 miljoen over te maken naar Istanbul voor de linksachter. Naar verluidt ziet Oosterwolde een terugkeer naar Enschede wel zitten.

Drukke transferperiode

Het is geen geheim dat de Tukkers alvast op zoek moeten naar spelers voor volgend seizoen. En ook de linksbackpositie heeft een bepaalde mate van urgentie in Enschede, aangezien Gijs Smal zijn contract hoogstwaarschijnlijk niet wil verlengen, waardoor er een kans bestaat dat hij vertrekt deze zomer.

Goede aanwinst?

  • Ja
  • Nee
221+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie