Tiental FC Twente buigt hard voor Fenerbahçe

FC Twente dreigt net als vorig seizoen in de play-offs van de Conference League te sneuvelen. De club uit Enschede verloor de heenwedstrijd tegen Fenerbahçe, met Dusan Tadic als blikvanger, donderdagavond met 5-1.

Rode kaart Regeer met grote gevolgen

Op Turkse bodem begon FC Twente uitstekend aan de wedstrijd. Al na twee minuten deelde Michel Vlap een waarschuwing uit met een dreigende vrije trap, maar in de negentiende minuut was het alsnog raak. Manfred Ugalde tikte de 0-1 tegen de touwen, nadat de spits uit Costa Rica in eerste instantie nog de paal raakte.

Pal na de openingstreffer had FC Twente al uit kunnen lopen naar 0-2. Ugalde stuitte op Irfan Can Egribayat, waar Michel Vlap in de tegenstoot diezelfde doelman op zijn pad trof. Het Fenerbahçe-publiek raakte zichtbaar geïrriteerd door het voortreffelijke spel van de Tukkers in die fase.

Noodlot slaat toe

Na ruim een half uur ging het mis voor de manschappen van Joseph Oosting. Vanuit het niets maakte Fenerbahçe de gelijkmaker. Een voorzet van oud-Feyenoorder Sebastian Szymanski werd uitgerekend door de Nederlander Jayden Oosterwolde, die nota bene voor Twente speelde, tegen de touwen gekopt.

Een aantal minuten voor de rust sloeg het noodlot helemaal toe bij FC Twente. Youri Regeer maakte een stevige overtreding op zijn tegenstander. Scheidsrechter Andrew Madley trok in eerste instantie een gele kaart, maar op VAR-advies maakte hij daar alsnog rood van.

Fenerbahçe slaat toe

Met tien man slaagde FC Twente er niet in om de aanvalsgolven van Fenerbahçe te pareren. De 2-1 van Michy Batshuayi werd nog afgekeurd vanwege buitenspel, maar kort daarna werd de voorsprong voor de Turkse topclub alsnog een feit. Szymanski trof doel in de korte hoek.

Drie minuten na de 2-1 viel ook het derde doelpunt voor Fenerbahçe. Op aangeven van Ferdi Kadioglu werkte Irfan Kahveci doeltreffend af. Er was daarna geen houden meer aan voor Twente, dat door toedoen van Kahveci en Tadic (strafschop) ook de 4 en 5-1 slikte

Scoreverloop: 0-1 (20′) M. Ugalde, 1-1 (33′) J. Oosterwolde, 2-1 (60′) S. Szymanski, 3-1 (63′) I. Kahveci, 4-1 (74′) I. Kahveci, 5-1 (90′) D. Tadic (strafschop)