Dominik Livakovic

Leeftijd: 29

Het laatste nieuws over Dominik Livakovic

Dominik Livakovic is een Kroatische doelman. De international van Kroatië verruilde Dinamo Zagreb in de zomer van 2023 voor Fenerbahçe.

  • Livakovic speelt momenteel voor Fenerbahçe
  • In de zomer van 2023 werd hij opgepikt bij Dinamo Zagreb
  • Met de Kroatische topclub won hij zes landstitels en twee bekers
  • In 2017 debuteerde Livakovic voor de Kroatische ploeg
  • Op het WK van 2022 maakte hij een uitmuntende indruk

Clubcarrière

Livakovic werd op 9 januari 1995 geboren in Zadar, een Kroatische havenstad. In zijn geboortestad begon zijn voetbalcarrière bij het bescheiden NK Zadar. In 2012 werd de doelman overgenomen door NK Zagreb en daar maakte de doelman ook zijn professionele debuut. Namens Pjesnici speelde Livakovic 108 officiële wedstrijden, waarvan een deel op het tweede niveau van Kroatië.

(Pro Shots)

Dinamo Zagreb

Livakovic ontwikkelde zich uitstekend bij NK Zagreb en verdiende daarmee een transfer naar de grootste club van de stad: Dinamo Zagreb. Bij de Kroatische voetbalgrootmacht wist de doelman in rap tempo een basisplaats af te dwingen. Tot en met de zomer van 2023 won hij zes landstitels en twee Kroatische beker met de club.

Na het WK 2022 werd de naam van Livakovic genoemd bij verschillende clubs, waaronder Ajax en Bayern München. De doelman bleef Dinamo Zagreb begin 2023 echter trouw. Pas eind augustus van dat jaar nam hij na 290 wedstrijden (135 clean sheets) afscheid door over te stappen naar Fenerbahçe.

Fenerbahçe

Livakovic verdediger op 17 september 2023 voor het eerst het doel van Fenerbahçe. In de thuiswedstrijd tegen Antalyaspor sleepte zijn nieuwe team een 3-2 zege uit het vuur.


Interlandcarrière

Livakovic keepte zich als nummer één van Dinamo Zagreb in de nationale ploeg van Kroatië. Op 11 januari 2017 maakte de sluitpost zijn debuut in de oefeninterland tegen Chili (1-1). Deze wedstrijd werd afgesloten met een strafschoppenserie, maar de debutant kon hier geen heldenrol opeisen. Livakovic behoorde als reservedoelman tot de selectie voor het WK van 2018 in Rusland, waar de Kroaten pas in de finale werden gestuit door Frankrijk (4-2).

Na het WK van 2018 werd Livakovic een vaste waarde bij Kroatië. De doelman onderscheidde zich vooral op het WK van 2022. In Qatar hield Livakovic de Kroaten meermaals op de been in de groepsfase, waarna hij in de strafschoppenseries tegen Japan (drie reddingen) en Brazilië (één redding) een heldenrol opeiste. Kroatië pakte uiteindelijk een bronzen medaille.

Livakovic verloor in 2023 met Kroatië de Nations League-finale van Spanje (na strafschoppen).

Laatste update: 14 februari 2024

Meer nieuws over Dominik Livakovic

15:30
13384+
‘Ajax krijgt Livakovic nieuws’
07:27
2196+
‘Ajax kijkt naar Noppert-alternatief’
18:12
2774+
‘WK-killer op verlanglijstje Ajax’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie