“Had Ajax hém niet kunnen halen dan? Hij is beter dan Rulli”

Foto: “Had Ajax hém niet kunnen halen dan? Hij is beter dan Rulli”

Ajax versterkte zich deze week met Géronimo Rulli, die voor zo’n tien miljoen euro overkwam van Villarreal. Analist Youri Mulder zou voor iemand anders zijn gegaan dan de dertigjarige Argentijn.

Hoewel Mulder positief is over de kwaliteiten (met name op meevoetballend gebied) van Rulli, wijst hij naar WK-revelatie Dominik Livakovic. De goalie van Kroatië staat nog altijd onder contract bij Dinamo Zagreb. “Dat zou helemaal geweldig zijn geweest. Had Ajax die niet kunnen halen dan? Want die lijkt me beter dan Rulli”, zegt Mulder in de studio van Ziggo Sport.

Géronimo Rulli

Toch is ook Rulli een goede optie, denkt de oud-spits. “Bij Ajax is het wel belangrijk dat je een beetje kan voetballen. Niet alleen ballen tegenhouden, al is dat wel het belangrijkste. Rulli doet als een soort derde verdediger mee in de opbouw en blijft altijd rustig. Waar het echt om gaat bij keepers is ballen tegenhouden. En dat is wel goed verzorgd bij hem. Het is een beetje een onorthodoxe keeper en op de lijn is hij goed. En met het uitkomen vind ik hem ook wel goed.”

De cijfers van de goalie bij Villarreal waren prima. “34 clean sheets heeft hij op tachtig wedstrijden. Dat heeft natuurlijk ook met het elftal te maken.” Dit seizoen kregen de geelhemden pas zes goals tegen na vijftien competitiewedstrijden. Zondag tegen NEC keept Remko Pasveer nog bij Ajax, daarna neemt Rulli het stokje over.

Celta Vigo
Gelijkspel
Villarreal
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 13 januari 2023 21:05.

Rulli is beter dan Livakovic

  • Eens
  • Oneens
1465+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie