Girona geeft Barcelona van katoen, Real Madrid kampioen

Real Madrid is LaLiga-kampioen geworden zonder zelf te spelen. Althans: De Koninklijke won eerder vandaag met 3-0 van Cádiz, maar was vervolgens afhankelijk van het resultaat bij Girona tegen FC Barcelona. Dat bleek gunstig, want Daley Blind en co versloegen de Catalanen met maar liefst 4-2.

Real Madrid kampioen na zege Girona op FC Barcelona

De openingsfase in het Estadi Montilivi was behoorlijk tumultueus, want al in de derde minuut van de wedstrijd zette Andreas Christensen zijn team op voorsprong met een knappe volley. Lang kon Barça echter niet genieten van die voorsprong, want luttele seconden later lag de bal aan de andere kant van het veld in het netje: Artem Dovbyk scoorde met een intikker.

Daarna werd het even wat stiller, waarna het duel op slag van rust weer ontbrandde: na een VAR-ingreep mocht Robert Lewandowski aanleggen voor een strafschop en dat hoefde je de Poolse topschutter geen twee keer te vertellen.

Tien feestminuten

In de tweede helft kreeg Barcelona genoeg kansen op de 1-3, maar de mannen van oefenmeester Xavi Hernández lieten die keer op keer onbenut. En vervolgens ging het in een tijdsbestek van goed en wel tien minuten helemaal mis. Eerst was het Portu die profiteerde van een dramatische terugspeelbal van Sergi Roberto, waarna Miguel Gutiérrez goalie Marc-André ter Stegen klopte met een van richting veranderd schot. Portu maakte het Catalaanse drama (en het Madrileense feest) vervolgens compleet.

Real Madrid is LaLiga-kampioen en Girona wipt door de thuiszege over Barça heen. Wel staan de Catalanen natuurlijk nog op een positie die recht geeft op Champions League-voetbal.

Scoreverloop: 0-1 (3′) A. Christensen, 1-1 (4′) A. Dovbyk, 1-2 (45′) R. Lewandowski, 2-2 (65′) Portu, 3-2 (67′) M. Gutiérrez, 4-2 (75′) Portu