Wederopstanding Haaland: vier goals tegen Wolves

Foto: Wederopstanding Haaland: vier goals tegen Wolves

Manchester City ligt ook na zaterdagavond nog op koers om de Premier League-titel te winnen. The Citizens van oefenmeester Josep Guardiola wonnen namelijk met eclatante cijfers van Wolverhampton Wanderers: het werd 5-1 in het Etihad Stadium, vooral door vier goals van Erling Haaland.

Erling Haaland maakt er niet één, niet twee, niet drie, maar vier

Haaland kreeg nogal wat kritiek na zijn optredens (en doelpuntendroogte) tegen Real Madrid in de Champions League. Roy Keane zei bijvoorbeeld over de Noor: “Het niveau van zijn spel is bijzonder matig. Niet alleen vandaag, maar bijna altijd. Als het gaat over het scoren met zijn gezicht naar de goal is hij de beste in de wereld, maar zijn verdere spel is echt matig. Hij zal dat echt moeten verbeteren, want hij lijkt soms wel op een speler uit de League Two. Dat is echt hoe ik vaak naar hem kijk tijdens wedstrijden.”

Tegen Wolverhampton logenstrafte Haaland die kritiek. Zijn eerste grote kans liet hij nog onbenut, maar even later maakte hij de 1-0 vanaf elf meter. De tweede treffer van de spits viel uit een counter: Rodri zette voor en Haaland kopte raak, waarna hij ook de 3-0 voor zijn rekening nam, wederom vanaf de strafschopstip.

Goals galore

Hee-Chan Hwang maakte er vervolgens wel 3-1 van, maar dat deerde City niet, want vlak daarna schudde Haaland een solo uit zijn heupen en scoorde hij de 4-1. De kers werd vervolgens op de taart geplaatst door Julian Álvarez, die tien minuutjes voor tijd het veld betrad voor de maker van vier doelpunten. De Argentijnse wereldkampioen bepaalde de eindstand op 5-1 en dat betekent dat The Citizens nu één puntje achterstaan op koploper Arsenal, dat echter een wedstrijd meer gespeeld heeft.

Scoreverloop: 1-0 (12′) E. Haaland, 2-0 (35′) E. Haaland, 3-0 (45′) E. Haaland, 3-1 (53′) H.C. Hwang, 4-1 (54′) E. Haaland, 5-1 (85′) J. Álvarez

Heb jij ooit aan hem getwijfeld?

  • Ik wel
  • Ik niet
19+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie