Voorspelling: pakt Manchester City de koppositie van de Premier League?

Foto: Voorspelling: pakt Manchester City de koppositie van de Premier League?

Manchester City en Arsenal zijn de enige clubs in de Premier League die nog kans maken op de titel. Hoewel Arsenal momenteel de leiding heeft, bevindt Manchester City zich in een betere positie. Op dinsdagavond staat er een belangrijke wedstrijd tegen Tottenham Hotspur op het programma voor City. Hieronder vind je informatie en passende wedtips voor de wedstrijd tussen Manchester City en Tottenham Hotspur.

Tottenham Hotspur Stadium

Premier League

14 mei 2024

21:00

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 14 mei 2024 20:57.

Tottenham Hotspur: teaminfo en vorm

Bij Tottenham Hotspur zijn ze zeer te spreken over Ange Postecoglou. De Australische coach kende een uitstekende start bij de club en leidde zijn team zelfs even naar de top van de Premier League. Na een reeks blessures en een daaropvolgende dip in vorm zakte het team echter naar de vijfde plaats. Postecoglou wilde in aanloop naar het duel van dinsdag niets weten van de mogelijkheid om expres te verliezen van City, aangezien een zege de aartsrivaal Arsenal aan de landstitel kan helpen. Ook met een gelijkspel zou zijn ploeg Arsenal enorm van dienst zijn.

Maar de ploeg van Postecoglou heeft ook zelf genoeg om voor te spelen. Want mocht Tottenham erin slagen te winnen van Manchester City, dan verkleint het de achterstand op nummer vier Aston Villa tot twee punten. In de laatste speelronde kunnen de Spurs dan nog vierde worden, en zo een Champions League-ticket verdienen. Dit terwijl Villa in die laatste speelronde op bezoek moet bij het in uitstekende vorm verkerende Crystal Palace en Tottenham zelf uit bij de afgetekende nummer laatst speelt, het al gedegradeerde Sheffield United.

Na drie opeenvolgende nederlagen slaagde Tottenham er afgelopen weekend eindelijk weer in om te winnen. Het team versloeg Burnley met 2-1, waardoor ook Burnley direct degradeerde. Micky van de Ven werd de held van de wedstrijd door in de 82e minuut het winnende doelpunt te maken voor Tottenham.

Minder dan 2,5 doelpunten

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Manchester City: teaminfo en vorm

Het team van Pep Guardiola heeft nog twee wedstrijden te spelen in het huidige Premier League-seizoen. De achterstand op Arsenal bedraagt op dit moment slechts één punt. Een voordeel voor Manchester City is dat de club nog een wedstrijd extra op het programma heeft staan in vergelijking met Arsenal. Als het team de komende twee wedstrijden wint, wordt de titel geprolongeerd.

Afgelopen zaterdagmiddag stond er een ontmoeting met Fulham op het programma voor de huidig landskampioen. Uiteindelijk behaalde City een comfortabele 0-4 overwinning. Joško Gvardiol speelde een belangrijke rol met twee doelpunten, terwijl Bernardo Silva twee assists gaf en zijn klasse liet zien.

Helaas moest Nathan Aké in de 22e minuut geblesseerd het veld verlaten. De ernst van zijn blessure is nog onduidelijk. Het is duidelijk dat hij niet beschikbaar zal zijn voor de wedstrijd tegen Tottenham. Voor Aké zelf is het te hopen dat hij weer fit zal zijn voor het Europees kampioenschap in Duitsland.

Manchester City heeft de afgelopen jaren het Engelse voetbal gedomineerd. In de afgelopen zes seizoenen werd de club vijf keer kampioen van Engeland. Alleen in 2019/2020 was Liverpool sterker, maar in de overige seizoenen was Manchester City de beste. Als de club erin slaagt om in de komende weken de landstitel te veroveren, dan zou het de vierde titel op rij zijn: een unieke prestatie in de geschiedenis van de Premier League.

Bernardo Silva geeft een assist: Ja

Onderling resultaat

Tottenham Hotspur heeft Manchester City in de recente ontmoetingen vaak weten te frustreren. In het begin van januari wist City in de FA Cup met 0-1 te winnen van Tottenham, maar slechts een maand eerder eindigde een wedstrijd nog in een gelijkspel (3-3). Van de laatste tien confrontaties tussen beide clubs heeft Tottenham er vijf gewonnen, terwijl City vier keer zegevierde.

Wedtip Tottenham Hotspur – Manchester City

Manchester City wordt beschouwd als de favoriet voor deze wedstrijd,. Gezien de recente vorm van beide teams is dat begrijpelijk. Tottenham slaagde er voor het eerst in weken weer in om te winnen, terwijl City consequent punten blijft pakken. Toch heeft City het vaak moeilijk gehad tegen Tottenham in eerdere ontmoetingen, waardoor een gelijkspel een mogelijke uitkomst lijkt. Deze voorspelling heeft een quotering van 6.00 bij Unibet.

Gelijkspel

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie