Manchester City klopt Tottenham en zet grote stap richting historische titel

Manchester City kan de titel ruiken. The Citizens wonnen dinsdagavond met 0-2 op bezoek bij Tottenham. Daardoor heeft de ploeg van Pep Guardiola twee punten voorsprong op Arsenal. Daarmee heeft City de titel in de volgende speelronde volledig in eigen hand.

Wedstrijdverslag Tottenham Hotspur – Manchester City

De ambiance in het Tottenham Hotspur Stadium was erg goed. De fans van de Spurs wisten net zo goed als de City-spelers wat er op het spel stond: de titelkansen. City won in recente historie niet vaak op bezoek bij Tottenham. Pep Guardiola en zijn ploeg wisten dat het niet makkelijk zou worden.

Dat bleek in de eerste helft dan ook. Na iets minder dan een kwartier voetballen, creëerde Phil Foden de eerste grote kans van de wedstrijd. Hij schoot de bal richting de linkerhoek, maar zag doelman Vicario zijn inzet keren. Voor de rust wist City zich goed staande te houden. Tottenham werd niet écht gevaarlijk. Kort voor rust kreeg Josko Gvardiol een kans om de voorsprong namens City uit te breiden, maar de Kroaat werkte een voorzet over het doel heen.

Goal Haaland tegen Tottenham

In de tweede helft was er direct spektakel. Kevin de Bruyne kreeg meteen na rust een grote kans op de 0-1, maar Vicario zorgde er met een wereldredding voor dat de bal uit het doel bleef. Niet veel later kreeg Heung-Min Son aan de andere kant een grote kans om de score te openen, maar zag Ederson zijn inzet keren.

Amper twee minuten later brak Erling Haaland (hoe kan het ook anders?) de ban namens City. De Noor liep op de goede plek in de zestien, waardoor hij de voorzet van Kevin de Bruyne makkelijk binnen kon tikken. Het duurde vervolgens tot de 75e minuut voordat de volgende grote kans ontstond. Dejan Kulusevski kreeg de bal vlak voor het doel van Manchester City voor zijn voeten. De Zweed probeerde de bal binnen te werken, maar moest zijn meerdere erkennen in Stefan Ortega. De Duitse keeper verving Ederson, die het veld met een blessure verliet.

In minuut 90 gooide Erling Haaland de wedstrijd definitief in het slot. Hij nam de strafschop die aan City werd toegekend en maakte geen fout. Met deze 0-2 overwinning zet de formatie van Guardiola een grote stap richting de titel. Dit kampioenschap wordt een historische: als City de titel binnensleept, is dat de vierde keer op rij dat de club kampioen wordt. Dat lukte geen enkele club eerder in de Premier League. Daarvoor moeten The Blues wel zeker winnen — als City verliest of gelijkspeelt en Arsenal wint, zijn The Gunners kampioen.