Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Kroes kraakt beleid Mislintat en wijst spelers aan die niet mogen vertrekken

Foto: Kroes kraakt beleid Mislintat en wijst spelers aan die niet mogen vertrekken

Alex Kroes geeft aan dat de financiële situatie bij Ajax niet geweldig is momenteel. Door het gemis van de Champions League dalen de inkomsten, terwijl de uitgave gelijk zijn gebleven of zelfs zijn gestegen. Over Sven Mislintat heeft hij het liever niet, maar Kroes doet toch een aantal pijnlijke uitspraken.

‘Kroes moet financiële rotzooi Mislintat opruimen’

In gesprek met De Telegraaf laat Kroes zich verleiden tot een aantal uitspraken over zijn voorganger. Hij geeft aan dat het niet handig is om over Mislintat te praten, maar hij doet het toch. “Laat ik het algemener zeggen: door alle langlopende spelerscontracten van de afgelopen jaren is het een enorme uitdaging om hier sportief en financieel goed uit te komen. Ik hoop dat het heel snel gaat, maar dat ligt er ook aan of spelers en hun zaakwaarnemers willen meedenken. Dat is een spel waar ik goed in ben en waarin we om zo goed mogelijk te verkopen een win-win-situatie moeten krijgen.”

Tussen neus en lippen door kraakt Kroes het beleid van Mislintat toch wel degelijk af. Er moet een hoop gebeuren deze zomer. Een van die zaken is het verkleinen van de selectie, die nu uit ruim 30 spelers bestaat. “Ik moét gewoon spelers kwijt. Als er niemand weg wil, dan zal de nieuwe trainer het met dit aantal moeten doen. Gelukkig hebben we nog even de tijd. In een ideale wereld hebben we een selectie van 24 man.”

Er moeten dus een aantal spelers vertrekken, maar niet iedereen mag zomaar de deur uit lopen. “Jorrel Hato, bijvoorbeeld, wil ik absoluut niet kwijt. We willen hem pas verkopen als hij het Europees en nationaal ontzettend goed doet in een winnend Ajax, want dan is zijn prijs nog hoger. Hij heeft nu de hoogste boekwaardewinstpotentie, maar mag niet weg. Net als Brian Brobbey, Kenneth Taylor en onze andere eigen jongens.”

Moeten Hato, Brobbey en Taylor allemaal blijven

  • Ja, deze spelers mogen niet vertrekken deze zomer
  • Nee, voor de juiste prijs mag er best eentje weg
707+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie