Kenneth Taylor

Leeftijd: 21

Het laatste nieuws over Kenneth Taylor

Kenneth Taylor is een Nederlandse middenvelder. Hij doorliep de jeugdopleiding van Ajax, waar hij eind 2020 zijn debuut maakte in de A-selectie.

  • Taylor speelt momenteel voor Ajax
  • Met Jong Ajax debuteerde hij in het betaald voetbal
  • De middenvelder doorliep de jeugdopleiding in Amsterdam
  • Taylor debuteerde in 2022 voor het Nederlands elftal

Clubcarrière

Taylor werd op 16 mei 2002 geboren in Alkmaar. Hij begon zijn voetbalcarrière bij de amateurs van SV De Foresters uit Heiloo, waar hij zich in de kijker speelde bij Ajax. De Amsterdamse club besloot hem in 2010 op te nemen in de jeugdopleiding.

Profdebuut bij Ajax

Taylor maakte op 15 oktober 2018 zijn professionele debuut in het Ajax-shirt. De piepjonge middenvelder mocht twintig minuten voor tijd invallen namens Jong Ajax, dat met 2-1 verloor van Jong PSV. Het bleef dat seizoen bij één optreden voor het tweede team van Ajax, maar in de daaropvolgende seizoenen werd hij met respectievelijk negentien en 29 wedstrijden in de Eerste Divisie een grotendeels vaste waarde binnen de selectie.

(Pro Shots)

Op jonge leeftijd mocht Taylor ook al aantreden voor Ajax 1. Zijn officiële debuut in de hoofdmacht maakte de middenvelder op 2 december 2020 in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle (4-0 overwinning). In het seizoen 2020-2021 noteerde hij uiteindelijk drie wedstrijden in de Eredivisie. Het daaropvolgende seizoen maakte Taylor vaker minuten in Ajax 1, waar hij door blessures van teamgenoten zelfs een basisplaats veroverde in de laatste maanden van het seizoen.

Taylor mocht dankzij deze speelminuten de landstitels van 2021 en 2022 op zijn erelijst plaatsen. In 2023 bleef titelprolongatie uit voor Ajax. De middenvelder behield zijn basisplaats, al ontkwam hij evenmin aan de kritiek van buitenaf.

(Pro Shots)

Interlandcarrière

Taylor debuteerde in september 2022 in het Nederlands elftal. De middenvelder mocht een kwartier invallen tijdens het Nations League-duel met Polen (0-2 zege) en speelde enkele dagen zelfs een helft tegen rivaal België (1-0 zege). In november nam bondscoach Louis van Gaal hem op in de definitieve WK-selectie van Oranje. In de laatste groepswedstrijd tegen Qatar (2-0 zege) maakte hij zijn debuut op het wereldkampioenschap.

Laatste update: 30 mei 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie