Sivert Mannsverk

Leeftijd: 22

Het laatste nieuws over Sivert Mannsverk

Sivert Mannsverk is een Noorse middenvelder. De rechtspoot verruilde Molde FK in de zomer van 2023 voor Ajax.

  • Mannsverk speelt momenteel voor Ajax
  • De middenvelder werd in 2022 Noors kampioen met Molde FK
  • In 2021 besliste hij de Noorse bekerfinale
  • Mannsverk speelde eerder voor Sogndal IL

Clubcarrière Sivert Mannsverk

Sivert Heggheim Mannsverk werd op 8 mei 2002 geboren in het Noorse Øvre Årdal. Via IL Jotun en Årdalstangen IL kwam de middenvelder terecht bij Sogndal IL, waar hij de laatste fase van zijn opleiding genoot. Hij maakte hier op 7 april 2019 zijn debuut in de met 3-0 verloren uitwedstrijd tegen Ullensaker/Kisa IL. In totaal speelde Mannsverk 54 officiële wedstrijden voor de club uit Sogndal.

Sterkhouder bij Molde FK

Als sterkhouder van Sogndal IL verscheen Mannsverk op de radar van aansprekende clubs uit het buitenland. Begin 2021 toonden Internazionale en verschillende Premier League-clubs interesse, maar uiteindelijk koos hij in die zomer voor een binnenlandse overstap naar Molde FK. Op 1 augustus van dat jaar maakte de middenvelder zijn debuut in de met 1-2 gewonnen bekerwedstrijd tegen IL Hødd.

In zijn eerste seizoen speelde Mannsverk twintig officiële wedstrijden voor Molde FK. Hij scoorde één keer voor de Noorse topclub, maar dat betrof wel meteen het enige en dus winnende doelpunt in de bekerfinale tegen FK Bodø/Glimt. Diezelfde club bleek in de Noorse titelstrijd te sterk (drie punten verschil), maar in 2022 lukte het Mannsverk alsnog om de landstitel binnen te slepen.

Gedurende zijn periode bij Molde FK werd Mannsverk gelinkt aan verschillende clubs. Feyenoord kreeg het in 2022 niet voor elkaar om de middenvelder binnen te halen, maar op 1 september 2023 maakte hij dankzij Ajax alsnog de overstap naar Nederland. In Amsterdam ondertekende de rechtspoot een contract voor de duur van vijf seizoenen.

Sivert Mannsverk (Ajax)
In het rood en wit van Ajax (Pro Shots)

Transfer naar Ajax

Mannsverk maakte op 17 september 2023 zijn debuut voor Ajax, dat een 3-1 nederlaag incasseerde op bezoek bij FC Twente. De Amsterdamse club maakte een dramatische periode door, maar door een voetblessure bleef zijn teller maandenlang op één wedstrijd staan. Pas in februari 2024 maakte de Noor zijn comeback in de hoofdmacht. Hij veroverde nadien een vaste basisplaats, maar kon niet voorkomen dat Ajax een teleurstellend seizoen doormaakte. Zelf pakte hij een rode kaart in de Conference League-wedstrijd tegen Aston Villa (4-0 nederlaag).


Interlandcarrière Sivert Mannsverk

Mannsverk doorliep verschillende jeugdelftallen van Noorwegen. In november 2022 zat hij voor het eerst bij de selectie van het nationale team, maar speeltijd kreeg hij niet.

Laatste update: 13 juni 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie