Gastón Ávila

Leeftijd: 22

Het laatste nieuws over Gastón Ávila

Gastón Ávila is een Argentijnse linksback die ook centraal uit de voeten kan. In de zomer van 2023 verruilde hij het Belgische Royal Antwerp FC voor Ajax.

  • Ávila speelt momenteel voor Ajax
  • De linksback won in 2023 de Belgische dubbel met Royal Antwerp FC
  • Hij werd tweemaal landskampioen met Boca Juniors
  • De Argentijn heeft een verleden bij Rosario Central

Clubcarrière Gastón Ávila

Gastón Luciano Ávila werd op 30 september 2001 geboren in het Argentijnse Rosario. De linkspoot speelde op jonge leeftijd voor Morning Star, Club Atlético Tiro Federal en Rosario Central alvorens hij neerstreek bij Boca Juniors. Voor de Argentijnse topclub maakte de linkervleugelverdediger zijn debuut als professional op 3 februari 2020 (1-2 zege op CA Talleres).

Titelprolongatie met Boca Juniors

Ávila speelde uiteindelijk twaalf wedstrijden in de hoofdmacht van Boca Juniors. In 2020 en 2022 werd hij landskampioen met de Argentijnse topclub, dat hem tussendoor een jaar uitleende aan zijn oude club Rosario Central (35 officiële wedstrijden, drie doelpunten).

Gastón Ávila en Mark van Bommel
Met Mark van Bommel bij Antwerp (Pro Shots)

Ook kampioen met Antwerp

In de zomer van 2022 maakte Ávila de overstap naar Europa. De Zuid-Amerikaan streek neer bij Royal Antwerp FC, waar hij onder Mark van Bommel zijn debuut maakte in de met 0-1 gewonnen uitwedstrijd tegen KAS Eupen op 14 augustus. Ávila speelde relatief weinig in zijn eerste maanden in België en veroverde geen vaste basisplaats, maar hij leverde wel een bijdrage aan het veroveren van de Belgische dubbel. Ook won zijn team in 2023 de Belgische Supercup.

Ávila speelde zich in zijn eerste jaar bij Royal Antwerp FC in de kijker bij Ajax. Op 22 augustus werd de overstap naar Amsterdam officieel bekrachtigd voor een bedrag van maximaal 14,4 miljoen euro, waarvan 12,5 miljoen gegarandeerd.

Gastón Ávila (Ajax)
In het shirt van Ajax (Pro Shots)

Transfer naar Ajax

Op 3 september 2023 mocht Ávila voor het eerst opdraven voor Ajax. Op bezoek bij Fortuna Sittard (0-0) speelde hij de volle negentig minuten. In de daaropvolgende maanden wist de linkspoot geen overtuigende indruk te maken, waardoor hij al snel werd betiteld tot miskoop. Door een zware kruisbandblessure bleef zijn aandeel in het seizoen 2023-2024 beperkt tot acht schamele wedstrijden.


Interlandcarrière Gastón Ávila

Ávila droeg als jeugdinternational het shirt van Argentinië. In november 2023 debuteerde de verdediger in het tenue van de Onder 23-selectie.

Laatste update: 13 juni 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie