‘Eén Mislintat-aankoop mag bij Ajax blijven’

Foto: ‘Eén Mislintat-aankoop mag bij Ajax blijven’

Vrijwel alle aankopen van Sven Mislintat mogen komende zomer vertrekken. Volgens Aad de Mos lijkt maar één speler zeker van een langer verblijf in Amsterdam: Diant Ramaj.

De Mos schrijft Gaaei af

De Mos begrijpt helemaal niets van het zomerse aankoopbeleid van Ajax. In De Telegraaf zegt de oud-trainer: “Bij alle clubs waar ik succesvol ben geweest – bij Ajax, PSV en Anderlecht – heb ik bij het aantrekken van spelers altijd mijn eigen ogen gebruikt. Nu reist er één grote dataclan door Europa. Er worden spelers gekocht op basis van cijfers die he-le-maal niets zeggen.”

“Daar moet een club als Ajax ver van wegblijven, maar Sven Mislintat heeft de club juist onderdeel gemaakt van dat circus. Gaaei is zo’n data-speler”, aldus De Mos. “Wat heb ik aan 85 foutloze risicoloze breedteballetjes in de Deense competitie? Je ziet wat er met hem gebeurt in een kolkende ArenA tegen Feyenoord of een belangrijke wedstrijd bij AZ. Ajax moet weer gaan vertrouwen op het oog van de meester. En echt, daar in Amsterdam lopen kenners genoeg.”

Alleen Ramaj zekerheidje

Volgens De Mos mag Gaaei uitkijken naar een andere club. “Maar dat geldt behalve Diant Ramaj voor álle aankopen van Mislintat. Benjamin Tahirovic is een dertien-in-een-dozijn-voetballer, Josip Sutalo en Borna Sosa brengen alleen onrust, Jakov Medic is niveau-Tweede Bundesliga, Carlos Forbs en Chuba Akpom komen tekort en in België snapte niemand waarom Ajax Gastón Ávila kocht.”

De Mos gunt twee andere Mislintat-aankopen nog wel een beetje speelruimte. “Branco van den Boomen is ook een data-speler, maar was gratis en kan nuttig zijn voor de breedte. Sivert Mannsverk heb ik pas één keer gezien; te weinig om hem te kunnen beoordelen.”

Eens met De Mos?

  • Ja
  • Nee
515+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie