Anton Gaaei

Leeftijd: 21

Het laatste nieuws over Anton Gaaei

Anton Gaaei is een Deense rechtsback van beroep. In de zomer van 2023 verruilde hij Viborg FF voor Ajax.

  • Gaaei speelt momenteel voor Ajax
  • De rechtsback werd in 2023 opgepikt bij Viborg FF
  • In zijn geboortestad maakte hij zijn debuut als prof

Clubcarrière

Gaaei werd op 19 november 2002 geboren in het Deense Viborg. Op jonge leeftijd speelde hij voor Bruunshab/Tapdrup en Overlund GF, waarna de rechtsback werd opgenomen in de jeugdopleiding van Viborg FF. Hij tekende hier zijn eerste profcontract.

Doorbraak bij Viborg

Op 2 september 2021 maakte Gaaei als invaller zijn debuut in het Deense bekertoernooi tegen FC Fredericia (winst na strafschoppen). De rechtervleugelverdediger mocht geleidelijk steeds meer wedstrijden spelen en dat leidde gedurende het seizoen 2022-2023 tot zijn definitieve doorbraak. Gaaei kwam tot 37 officiële wedstrijden en kwam daarin één keer tot scoren.

Een geconcentreerde blik bij Viborg FF (Pro Shots)

In totaal liep de teller op naar 47 officiële wedstrijden in het shirt van Viborg FF. In de zomer van 2023 speelde hij nog mee in de eerste competitiewedstrijden, maar op 17 augustus 2023 werd een miljoenendeal naar Ajax afgerond. De verdediger tekende tot medio 2028 in Amsterdam.

Ajax

Gaaei maakte op 3 september 2023 zijn debuut in het shirt van Ajax. Als invaller voor Devyne Rensch mocht hij 28 minuten meedraaien tegen Fortuna Sittard (0-0). De Deen maakte een moeizame indruk in zijn eerste maanden, waaronder een negatieve hoofdrol in de beladen thuiswedstrijd tegen Feyenoord (0-4 nederlaag). Toenmalig trainer Maurice Steijn haalde hem na twee kapitale blunders al voor rust naar de kant.

Een sliding in het Ajax-tenue (Pro Shots)

Interlandcarrière

Gaaei debuteerde in 2022 als jeugdinternational van Denemarken. De rechtspoot kwam dat jaar voor het eerst in actie voor zowel de Onder 20 als de Onder 21-lichting.

Laatste update: 15 februari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie