Kian Fitz-Jim

Age: 19
Speler nieuws Speler info

Het laatste nieuws over Kian Fitz-Jim

Kian Fitz-Jiim is een Nederlandse middenvelder van beroep. In 2023 maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax, waar hij het laatste deel van de jeugdopleiding doorliep.

Fitz-Jim werd op 5 juli 2003 geboren in Amsterdam. In zijn geboortestad speelde de middenvelder voor de amateurclubs SC Buitenveldert en AFC, maar hij werd daarna niet opgepikt door Ajax. In 2015 maakte hij de overstap naar provinciegenoot AZ, waar Fitz-Jim tot 2019 in de jeugdopleiding zou spelen.

Ajax

Na vier jaar besloot Fitz-Jim zijn periode bij AZ af te sluiten. Hij koos voor een terugkeer naar Amsterdam, waar hij de laatste jaren van zijn jeugdopleiding doorliep. Op 21 december 2020 debuteerde de middenvelder namens Jong Ajax in het betaald voetbal, in de met 2-1 verloren Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tegen Telstar.

In januari 2023 werd Fitz-Jim opgenomen in de A-selectie van Ajax. De middenvelder debuteerde op 8 januari in de competitiewedstrijd tegen NEC (1-1) door Kenneth Taylor na 79 minuten af te lossen. Drie dagen later gunde trainer Alfred Schreuder hem zelfs een basisplaats in de met 0-2 gewonnen bekerwedstrijd tegen FC Den Bosch.

Laatste update: 20 januari 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie