Kian Fitz-Jim

Leeftijd: 20

Het laatste nieuws over Kian Fitz-Jim

Kian Fitz-Jiim is een Nederlandse middenvelder van beroep. In 2023 maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax, dat hem tot januari 2024 verhuurde aan Excelsior.

  • Fitz-Jim speelt momenteel voor Ajax
  • In de tweede helft van 2023 werd de middenvelder verhuurd aan Excelsior
  • Hij debuteerde mamens Jong Ajax in het betaald voetbal
  • Fitz-Jim speelde vier jaar in de AZ-jeugd

Clubcarrière

Fitz-Jim werd op 5 juli 2003 geboren in Amsterdam. In zijn geboortestad speelde de middenvelder voor de amateurclubs SC Buitenveldert en AFC, maar hij werd daarna niet opgepikt door Ajax. In 2015 maakte hij de overstap naar provinciegenoot AZ, waar Fitz-Jim tot 2019 in de jeugdopleiding zou spelen.

Debuut voor Ajax

Na vier jaar besloot Fitz-Jim zijn periode bij AZ af te sluiten. Hij koos voor een terugkeer naar Amsterdam, waar hij de laatste jaren van zijn jeugdopleiding doorliep. Op 21 december 2020 debuteerde de middenvelder namens Jong Ajax in het betaald voetbal, in de met 2-1 verloren Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tegen Telstar.

(Pro Shots)

In januari 2023 werd Fitz-Jim opgenomen in de A-selectie van Ajax. De middenvelder debuteerde op 8 januari in de competitiewedstrijd tegen NEC (1-1) door Kenneth Taylor na 79 minuten af te lossen. Drie dagen later gunde trainer Alfred Schreuder hem zelfs een basisplaats in de met 0-2 gewonnen bekerwedstrijd tegen FC Den Bosch. In totaal werd er viermaal een beroep gedaan op Fitz-Jim, die de eindfase van 2022-2023 door een blessure moest missen.

Uitleenbeurt aan Excelsior

Fitz-Jim wist de technische staf van Ajax niet te overtuigen in de zomer van 2023. Om die reden werd de middenvelder uitgeleend aan Excelsior, waar hij op 2 september debuteerde in de Eredivisie-wedstrijd tegen Heracles Almelo (3-1 nederlaag). Tot en met december liep diens teller op naar twaalf wedstrijden in alle competities. Fitz-Jim scoorde niet, maar noteerde op bezoek bij sc Heerenveen (0-3 overwinning) wel een assist.

(Pro Shots)

In januari 2024 kreeg de situatie van Fitz-Jim een verrassende wending. Vanwege de problemen in Amsterdam keerde hij al na een half jaar terug naar Ajax, dat hierover een deal sloot met Excelsior.

Laatste update: 11 januari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie