Van ‘t Schip verklaart piepjong wisselbeleid Ajax

Foto: Van ‘t Schip verklaart piepjong wisselbeleid Ajax

Ajax eindigde tegen Go Ahead Eagles met een piepjong elftal binnen de lijnen, die op het einde bestond uit spelers op het veld die allen geboren zijn in de 21ste eeuw. . Daar had trainer John van ‘t Schip na afloop van de wedstrijd wel een verklaring voor. Zo bracht Van ‘t Schip onder meer Kian Fitz-Jim, Carlos Forbs, Silvano Vos en Julian Rijkhoff binnen de lijnen, maar bleven ervaren spelers als Branco van den Boomen en Josip Sutalo op de bank.

Van ‘t Schip verklaart jeugdige Ajax-wissels

Van ‘t Schip moest hij ook deels noodgedwongen wisselen, want Mika Godts ging op eigen voorspraak na een uur spelen eraf. “Hij was erg vermoeid en dat gaf hij in de rust al aan”, verklaarde de oefenmeester na afloop van de wedstrijd op de persconferentie. Van ‘t Schip zag dat de tweede helft ook een stuk moeizamer verliep bij Ajax. “Dan moet je het proberen om met wissels weer op gang te brengen.”

Dat ervaren spelers als Van den Boomen en Sutalo op de bank bleven had volgens Van ‘t Schip vooral te maken met het wisselen op de positie. “Het is wel besproken, maar als je Sutalo brengt, moet je weer schuiven met Rensch. We wilden op de posities wisselen.” Opmerkelijk genoeg bracht de oefenmeester, die veel kritiek kreeg op zijn wisselbeleid, Fitz-Jim voor buitenspeler Godts, maar ook die wissel vond Van ‘t Schip wel plausibel. “Carlos moet echt aan de buitenkant spelen en heeft diepte nodig. Fitz-Jim kan vanuit de 10-positie spelen. Ik vond dat hij dat aardig deed in de combinatie.”

Volgens de oefenmeester waren de wissels niet debet aan het gelijke spel tegen de Eagles, maar had Ajax zichzelf vooral in de eerste helft tekort gedaan. “Het stond goed, maar je moet eerder afstand nemen. Dat breekt je op in de tweede helft, waarin we ook minder speelden. We zijn niet effectief genoeg.”

Wat vond jij van het wisselbeleid van Van ‘t Schip?

  • Dramatisch
  • Prima gewisseld
276+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie