Mika Godts is een Belgische linksbuiten. Sinds januari 2023 staat hij onder contract bij Ajax.

• Godts speelt momenteel voor Ajax
  • De linksbuiten maakte zijn debuut in de bekerfinale tegen PSV
  • Hij brak eerder door bij KRC Genk

Clubcarrière

Godts werd op 7 juni 2005 geboren in het Belgische Leuven. Hij speelde in de jeugdopleiding van Anderlecht en KRC Genk. In aanloop naar de overstap naar laatstgenoemde club kon de aanvaller al rekenen op belangstelling van clubs als Ajax, PSV, Arsenal en Manchester City, maar hij besloot op dat moment om in zijn geboorteland actief te blijven.

KRC Genk

Godts debuteerde op 14 augustus 2022 in het Belgische profvoetbal. Tegen Lierse Kempenzonen (4-1 zege) wist de getalenteerde Belg meteen zijn eerste doelpunt mee te pikken in het shirt van Jong Genk. Al snel werd hij gepromoveerd naar de A-selectie van KRC Genk, maar vanwege het uitblijven van een contractverlenging bleef zijn aandeel beperkt tot wedstrijden in de beloftenploeg (zeven goals in negentien wedstrijden).

(Pro Shots)

Ajax

In januari 2023 maakte Godts de overstap van KRC Genk naar Ajax, waar hij voor tweeënhalf jaar tekende. In zijn eerste maanden in Amsterdamse dienst speelde de aanvaller voor zowel de Onder 18-selectie, Jong Ajax als de hoofdmacht van Ajax. Zijn debuut in de A-selectie maakte Godts op 9 april 2023 in de Eredivisie-wedstrijd tegen Fortuna Sittard (4-0 overwinning) door twee minuten voor tijd in te vallen voor Dusan Tadic.

Godts speelde op 30 april 2023 zijn tweede wedstrijd in Ajax 1. In de bekerfinale tegen PSV mocht de Belg na 116 minuten invallen voor Steven Bergwijn. Godts benutte zijn poging tijdens de strafschoppenserie, maar drie teamgenoten faalden vanaf de penaltystip en daardoor ging de TOTO KNVB Beker aan zijn neus voorbij.

Laatste update: 2 mei 2023