Kristian Hlynsson

Leeftijd: 20

Het laatste nieuws over Kristian Hlynsson

Kristian Hlynsson is een IJslandse middenvelder. Hij speelt momenteel voor Ajax, waar hij vanuit de jeugdopleiding doorstroomde naar het eerste elftal.

  • Hlynsson speelt momenteel voor Ajax
  • In 2021 scoorde de middenvelder bij zijn debuut in de A-selectie
  • Hij maakte eerder al zijn opwachting in Jong Ajax
  • Hlynsson debuteerde als profvoetballer bij Breidablik Kópavogur

Clubcarrière

Kristian Nökkvi Hlynsson werd op 23 januari 2004 geboren in het Deense Odense. Na anderhalf jaar vertrok het gezin naar IJsland, waar de middenvelder op zijn twaalfde naar Engeland verhuisde vanwege de voetbalcarrière van zijn broer Ágúst Hlynsson. Zelf mocht hij daardoor één jaar meedraaien met het Onder 13-team van Norwich City.

Debuut in IJsland

Hlynsson speelde in de jeugd eveneens voor Thór Akureyri en Breidablik Kópavogur. Voor laatstgenoemde club maakte de aanvallende middenvelder zijn debuut in het betaald voetbal. Op 28 september 2019 kreeg de getalenteerde IJslander speeltijd in de met 1-2 verloren thuiswedstrijd tegen KR Reykjavík.

(Pro Shots)

Ajax

In februari 2020 maakte Hlynsson de overstap naar Ajax. In Amsterdam werd hij aanvankelijk opgenomen in het Onder 16-elftal, maar al op 7 december van datzelfde jaar maakte de middenvelder zijn debuut in het Nederlandse profvoetbal. Met Jong Ajax mocht Hlynsson opdraven in de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven in de Keuken Kampioen Divisie.

Hlynsson maakte zijn debuut voor de hoofdmacht van Ajax op 15 december 2021 in de bekerwedstrijd tegen BVV Barendrecht. Vanaf de penaltystip bepaalde hij de eindstand op 4-0. In de daaropvolgende bekerronde wist hij eveneens één keer doel te treffen in de met 9-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Excelsior Maassluis. Zijn Eredivisie-debuut volgde op 19 augustus 2023 in het uitduel met Excelsior (2-2), waarna hij tegen Fortuna Sittard (0-0) zelfs zijn basisdebuut maakte.

Zijn eerste doelpunt voor Ajax 1 maakte Hlynsson op 22 oktober 2023. Tegen FC Utrecht scoorde hij meteen twee keer, maar de door hem ingezette comeback volstond niet voor een positief resultaat (4-3 nederlaag).

Laatste update: 3 november 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie