Ajacied onder de indruk van Oranje: “Doen mee om de titel”

Foto: Ajacied onder de indruk van Oranje: “Doen mee om de titel”

Kristian Hlynsson heeft hoge verwachtingen van het Nederlands elftal. De middenvelder stond maandagavond met IJsland tegenover Oranje en raakte onder de indruk. “Nederland maakt kans om het toernooi te winnen”, vertelde de Ajacied aan SoccerNews.

Interview met Kristian Hlynsson na Nederland – IJsland

In de uitzwaaiwedstrijd van Oranje tegen IJsland mocht Hlynsson zes minuten voor tijd invallen. Vanaf de bank had hij gezien dat zijn landgenoten het moeilijk hadden tegen de selectie van bondscoach Ronald Koeman. “Het was moeilijk. Toen ik erin kwam stond het al 3-0. Het is 4-0 geworden, dus het was duidelijk een zware wedstrijd. Helemaal voor de jongens die een paar dagen geleden van Engeland hebben gewonnen en nu weer speelden.”

Voor Hlynsson was het bijzonder om tegen Nederland te spelen, het land waar hij sinds zijn komst naar Ajax in 2020 woont. “Ja, het was zeker leuk om tegen Nederland te spelen. Ik ken enkele spelers persoonlijk van Ajax. Brian Brobbey natuurlijk. In de rust en na afloop heb ik hem even gezien om een praatje te maken.”

Oranje bij favorieten

De uitslag en het spel van Oranje waren redenen voor Hlynsson om complimenten uit te delen. Gevraagd naar de kansen van Nederland gaf de Ajax-middenvelder een zeer optimistisch antwoord. “Ze kunnen zeker meedoen om de titel. Ik denk dat ze een sterk team hebben met veel kwaliteit. Nederland maakt kans om het toernooi te winnen”, aldus Hlynsson, die zelf voor de tv zal kijken. IJsland wist zich namelijk niet te kwalificeren. “Dat was een grote teleurstelling. We hadden een goede kans, maar het is helaas niet gelukt. Hopelijk de volgende keer wel.”

Hlynsson kan dus aan zijn vakantie beginnen voordat hij terugkeert bij Ajax. Daar hoopt hij op een beter seizoen dan het afgelopen seizoen. “Van alles wat er gebeurd is, kunnen we veel leren. Als team kunnen we stappen maken, en dat gaan we doen. Ik hoop mijn bijdrage te kunnen leveren en mijzelf te laten zien.”

Heeft Hlynsson gelijk?

  • Ja, Oranje maakt kans.
  • Nee, geen schijn van kans.
682+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie