Jorrel Hato

Age: 17
Speler nieuws Speler info

Het laatste nieuws over Jorrel Hato

Jorrel Hato is een Nederlandse centrale verdediger van beroep. In januari 2023 debuteerde hij in de hoofdmacht van Ajax.

Hato werd op 7 maart 2006 geboren in Rotterdam. In zijn geboortestad begon de verdediger zijn voetbalcarrière bij amateurclub IJVV De Zwervers, waar hij op jonge leeftijd werd ontdekt door Sparta Rotterdam. Als negenjarige maakte Hato de overstap naar de jeugdopleiding van de Kasteelheren.

Ajax

Hato doorliep verschillende jeugdelftallen van Sparta, waarna hij in de zomer van 2018 overstapte naar de opleiding van Ajax. In de zomer van 2022 tekende de verdediger zijn eerste profcontract in Amsterdamse dienst. Amper een half jaar later, op 4 november van datzelfde jaar, maakte Hato in de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tegen FC Dordrecht (3-4 overwinning) zijn debuut in het betaald voetbal door halverwege in te vallen.

De ontwikkeling van de jeugdinternational verliep voorspoedig. Op 11 januari 2023 maakte Hato zijn debuut in de A-selectie van Ajax, dat de bekerwedstrijd tegen FC Den Bosch met 0-2 wist te winnen. De voor Owen Wijndal ingevallen centrumverdediger maakte op 5 februari 2023 ook zijn Eredivisie-debuut tijdens de met 0-5 gewonnen uitwedstrijd tegen SC Cambuur. Met zestien jaar en 335 dagen werd hij na Clarence Seedorf en Ryan Gravenberch de jongste competitiedebutant ooit bij Ajax.

Laatste update: 23 februari 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie