Jorrel Hato

Leeftijd: 18

Het laatste nieuws over Jorrel Hato

Jorrel Hato is een Nederlandse centrale verdediger van beroep. In januari 2023 debuteerde hij in de hoofdmacht van Ajax om in november van datzelfde jaar voor het eerst op te draven voor het Nederlands elftal.

  • Hato speelt momenteel voor Ajax
  • De verdediger werd een van de jongste debutanten uit de clubgeschiedenis
  • Hij begon in de opleiding van Sparta Rotterdam
  • Hato debuteerde in 2023 voor het Nederlands elftal

Clubcarrière

Hato werd op 7 maart 2006 geboren in Rotterdam. In zijn geboortestad begon de verdediger zijn voetbalcarrière bij amateurclub IJVV De Zwervers, waar hij op jonge leeftijd werd ontdekt door Sparta Rotterdam. Als negenjarige maakte Hato de overstap naar de jeugdopleiding van de Kasteelheren.

Ajax

Hato doorliep verschillende jeugdelftallen van Sparta, waarna hij in de zomer van 2018 overstapte naar de opleiding van Ajax. In de zomer van 2022 tekende de verdediger zijn eerste profcontract in Amsterdamse dienst. Amper een half jaar later, op 4 november van datzelfde jaar, maakte Hato in de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tegen FC Dordrecht (3-4 overwinning) zijn debuut in het betaald voetbal door halverwege in te vallen.

(Pro Shots)

De ontwikkeling van de jeugdinternational verliep voorspoedig. Op 11 januari 2023 maakte Hato zijn debuut in de A-selectie van Ajax, dat de bekerwedstrijd tegen FC Den Bosch met 0-2 wist te winnen. De voor Owen Wijndal ingevallen centrumverdediger maakte op 5 februari 2023 ook zijn Eredivisie-debuut tijdens de met 0-5 gewonnen uitwedstrijd tegen SC Cambuur. Met zestien jaar en 335 dagen werd hij na Clarence Seedorf en Ryan Gravenberch de jongste competitiedebutant ooit bij Ajax.

Hato veroverde in de daaropvolgende maanden een vaste basisplaats. Op 25 november 2023 maakte de verdediger tegen Vitesse (5-0 overwinning) zijn eerste doelpunt op het hoogste niveau.


(Pro Shots)

Interlandcarrière

Hato doorliep verschillende vertegenwoordigende jeugdelftallen van Nederland. In september 2023 debuteerde de Ajax-verdediger voor Jong Oranje, dat een 3-0 overwinning behaalde op de leeftijdsgenoten van Moldavië. Op 21 november van datzelfde jaar debuteerde hij zelfs al in het ‘grote’ Oranje. Bondscoach Ronald Koeman liet Hato opdraven in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Gibraltar (0-6 overwinning) door hem halverwege in te brengen voor aanvoerder Virgil van Dijk.

Laatste update: 27 november 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie