Julian Rijkhoff

Leeftijd: 19

Het laatste nieuws over Julian Rijkhoff

Julian Rijkhoff is een Nederlandse aanvaller. In februari 2024 maakte de spits de overstap van Borussia Dortmund naar Ajax, waar hij al eerder in de jeugd speelde.

  • Rijkhoff speelt momenteel voor Ajax
  • De aanvaller keerde in januari 2024 terug op het oude nest
  • Hij brak tussendoor niet door bij Borussia Dortmund

Clubcarrière

Julian Dean Rijkhoff werd op 25 januari 2005 geboren in Purmerend. Hij begon zijn voetbalcarrière bij de lokale voetbalclub FC Purmerend, waar de aanvaller in 2012 afzwaaide voor een kans in de jeugdopleiding van Ajax. In Amsterdam maakte hij het traject niet af. In 2020 koos Rijkhoff voor een overstap naar het Duitse Borussia Dortmund.

Na een doelpunt in de Dortmund-jeugd (Pro Shots)

Borussia Dortmund

De overstap van Ajax naar Borussia Dortmund werd niet door een ieder begrepen. In februari 2021 haalde Marco van Basten in het Ziggo Sport-programma Rondo uit naar de spits. “Deze jongen is zestien geworden en heeft op zijn verjaardag getekend bij Borussia Dortmund. Daarvoor mocht het niet vanwege zijn leeftijd, en gaat naar verluidt een half miljoen euro per jaar verdienen. Is dat de totale gekte van de markt?”, zo vroeg de voormalig topspits zich hardop af. “De beste opleiding is gewoon thuis bij je in de buurt. Dat is de Eredivisie.”

Rijkhoff wist niet door te stoten naar de A-selectie van Borussia Dortmund. In de zomer van 2023 mikte hij daar wel op, maar in plaats daarvan werd de aanvaller opnieuw naar de Onder 19 verwezen. Met die wetenschap keerde hij in februari 2024 terug naar zijn oude club Ajax.

In het shirt van Ajax (Pro Shots)

Terug bij Ajax

Op 5 februari 2024 maakte Rijkhoff zijn debuut in het betaald voetbal namens Jong Ajax. Een week na zijn eerste optreden tegen Jong FC Utrecht (0-1 zege) scoorde de spits tweemaal in de thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht (3-0). In dezelfde week, op 15 februari, debuteerde hij in de A-selectie van Ajax tijdens de Conference League-wedstrijd tegen FK Bodø/Glimt (2-2).

Laatste update: 15 februari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie