Benjamin Tahirovic

Leeftijd: 20

Het laatste nieuws over Benjamin Tahirovic

Benjamin Tahirovic is een Bosnische middenvelder van beroep. In de zomer van 2023 maakt hij de overstap van AS Roma naar Ajax.

  • Tahirovic speelt momenteel voor Ajax
  • De middenvelder werd in 2023 opgepikt bij AS Roma
  • In datzelfde jaar debuteerde hij voor Bosnië & Herzegovina

Clubcarrière

Tahirovic werd op 3 maart 2003 geboren in het Zweedse Spanga. Hij groeide ook op in het Scandinavische land en kreeg daar de voetbalkunsten onder de knie, maar dankzij de roots van zijn ouders besloot hij een interlandcarrière aan te gaan namens Bosnië & Herzegovina.

Eerste jaren in Zweden

De voetbalcarrière van Tahirovic ging van start bij AIK. In 2017 maakte de Zweedse Bosniër de overstap naar de jeugdopleiding van FC Djursholm, dat hij in 2020 inruilde voor Vasalunds IF. De middenvelder debuteerde op 14 juni van dat jaar op slechts zeventienjarige leeftijd in het profvoetbal door dertien minuten voor tijd in te vallen tegen IFK Berga (4-0 overwinning).

Met Vasalunds IF speelde Tahirovic in de Ettan Norra, het derde niveau van Zweden. In 2020 speelde de middenvelder 27 keer in deze competitie en mocht hij tevens één keer opdraven in het Zweedse bekertoernooi. Tahirovic kreeg vooral speeltijd als invaller, maar verdiende desalniettemin een fraaie overstap naar het Italiaanse AS Roma.

(Pro Shots)

Via AS Roma naar Ajax

In februari 2021 tekende Tahirovic een contract tot de zomer van 2026 bij AS Roma. De middenvelder werd gehaald met het oog op de lange termijn. Hij maakte zijn debuut dan ook pas op 13 november 2022 in de Serie A-wedstrijd tegen Torino (1-1). Trainer José Mourinho deed in het seizoen 2022-2023 in totaal dertien keer een beroep op Tahirovic, waarvan elf keer in de Italiaanse competitie. Zijn Europese debuut bleef uit, al zat hij op de bank tijdens de Europa League-finale tegen Sevilla (verloren na strafschoppen).

Op 18 juni 2023 maakte Ajax melding van een akkoord met AS Roma over de komst van Tahirovic. Beide clubs werden het eens over een deal ter waarde van 8,5 miljoen euro, inclusief bonussen. In zijn debuutwedstrijd tegen Heracles Almelo (4-1 zege) op 12 augustus leverde de aankoop meteen een assist.


Interlandcarrière

Tahirovic koos in 2023 definitief voor Bosnië & Herzegovina. Op 23 maart van dat jaar mocht de middenvelder meteen debuteren in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen IJsland (3-0 zege) door in de basis te starten. Drie dagen later verscheen hij opnieuw aan de aftrap voor de wedstrijd tegen Slowakije (2-0 nederlaag).

Laatste update: 22 augustus 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie