Diant Ramaj

Leeftijd: 22

Het laatste nieuws over Diant Ramaj

Diant Ramaj is een Duitse doelman met Kosovaarse roots. In de zomer van 2023 verruilde hij Bundesliga-club Eintracht Frankfurt voor Ajax.

  • Ramaj speelt momenteel voor Ajax
  • De doelman debuteerde als prof bij Eintracht Frankfurt
  • Ook zijn broer Dijon Ramaj is actief in het betaald voetbal

Clubcarrière

Ramaj werd op 19 september 2001 geboren in het Duitse Stuttgart. Hij is een zoon van Kosovaars-Albanese ouders. Ook zijn oudere broer Dijon Ramaj heeft het betaald voetbal bereikt, als vleugelaanvaller welteverstaan.

Debuut bij Eintracht Frankfurt

De voetbalcarrière van Ramaj ging van start bij SpVgg Cannstatt. Via VfB Stuttgart en Stuttgarter Kickers verscheen de doelman op de radar van 1. FC Heidenheim, waar hij voor het eerst op de bank zat tijdens een wedstrijd in het betaald voetbal. Als derde doelman slaagde hij er niet in om hier zijn officiële debuut te maken als professional.

(Pro Shots)

Als jeugdinternational van Duitsland maakte Ramaj in de zomer van 2021 de overstap naar Eintracht Frankfurt. Op 16 januari 2022 maakte de doelman hier zijn debuut in de Bundesliga-wedstrijd tegen FC Augsburg (1-1). Ruim een jaar later, op 25 januari 2023, mocht Ramaj andermaal opdraven in de uitwedstrijd tegen SC Freiburg en opnieuw leverde dat een 1-1 gelijkspel op.

Ajax

In de zomer van 2023 werd Ramaj gelinkt aan een transfer naar Ajax. Op 3 augustus werd de deal wereldkundig gemaakt. Negen dagen later lonkte een invalbeurt, maar thuis tegen Heracles Almelo (4-1 zege) mocht Jay Gorter invallen voor de geblesseerd uitgevallen Gerónimo Rulli. Op 22 oktober 2023 debuteerde hij alsnog in de Eredivisie tijdens de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Ramaj kon niet verhinderen dat Ajax in de slotfase met 4-3 werd gevloerd in Stadion Galgenwaard.

Diant Ramaj
Lachend in het keeperstenue van Ajax (Pro Shots)

Ramaj verdedigde het doel van Ajax ondanks de sportieve malaise met verve. De technische staf besloot de Duitser te laten staan, ondanks de terugkeer van Rulli in de selectie. Op 4 april 2024 sloeg het noodlot echter toe. Niet alleen ging de sluitpost in de fout bij de gelijkmaker van Go Ahead Eagles (1-1), maar hij liep daarbij ook nog eens een elleboogbreuk op. Zijn seizoen kwam daardoor voortijdig ten einde. De teller stond op dat moment op 31 officiële wedstrijden voor Ajax 1 (vijf clean sheets).


Interlandcarrière

Ramaj is een voormalig jeugdinternational van Duitsland. Hij keepte voor zowel de Onder 18, Onder 19 als Onder 20.

Laatste update: 7 april 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie