FC Augsburg

Augsburg

Prijzenkast

2x Regionalliga Süd

Het laatste nieuws over FC Augsburg

FC Augsburg is een Bundesliga-club uit de Duitse stad Augsburg, gelegen in de deelstaat Beieren. De club speelt haar thuiswedstrijden in de WWK ARENA (30.660 plaatsen).

  • FC Augsburg ontstond in 1969 als fusieclub
  • De club hanteert 1907 als oprichtingsjaar
  • Thuiswedstrijden worden afgewerkt in de WWK Arena
  • De bijnaam van de club luidt ‘Fuggerstädter’
  • Het team behaalde enkele titels in lagere divisies

Uitgegroeid tot vast Bundesliga-gezicht

Als oprichtingsdatum staat 8 augustus 1907 in de boeken. Het huidige FC Augsburg bestaat sinds 1969, aangezien BC Augsburg en TSV Schwaben Augsburg (allebei in 1907 opgericht) destijds fuseerden. De clubs uit Beieren speelden na de oprichting van de Bundesliga in de lagere Duitse divisies, waardoor zij hun krachten besloten te bundelen. TSV Schwaben ging als sportclub met een amateurteam verder, waar de stadgenoot volledig op is gegaan in FC Augsburg.

Een doorslaand succes was FC Augsburg niet meteen. Ook na 1969 kwam de club decennialang niet verder dan een plek in de Tweede Bundesliga, waar het team in de periode 2000-2002 zelfs in de Oberliga (vierde niveau) ploeterde. Na de promotie van 2002 ontstond er echter nieuw elan. Augsburg wist meteen door te stoten naar de top van de Regionalliga, waarin het in 2006 als kampioen door wist te stoten naar het tweede niveau.

De Fuggerstädter slaagden er tijdens het seizoen 2010-2011, negen jaar na de promotie uit de Oberliga, in om te promoveren naar de Bundesliga. Sindsdien is de club onafgebroken actief op het hoogste niveau van Duitsland. In 2015 werd de vooralsnog beste prestatie in de clubgeschiedenis neergezet: een vijfde plaats. In bijna alle seizoenen eindigde Augsburg in het rechterrijtje van de Bundesliga, maar in de degradatiezone eindigde men nooit.


Jeffrey Gouweleeuw (Pro Shots)

Nederlanders

In het seizoen 2023-2024 telt de selectie van FC Augsburg één selectiespeler uit Nederland: Jeffrey Gouweleeuw. De centrale verdediger is daarmee in de voetsporen getreden van verschillende langenoten. Ook Lorenzo Davids, Youssef El Akchaoui, Marcel de Jong (van origine Canadees), Kees Kwakman, Gibril Sankoh en Paul Verhaegh hebben hun kunsten vertoond in het shirt van de Duitse club.

FC Augsburg stond in de periode 2009-2012 zelfs onder leiding van een Nederlandse trainer. Jos Luhukay zwaaide in die periode de scepter.

Laatste update: 20 december 2022

Populaire spelers FC Augsburg

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie