Vertrekt Ricardo Pepi na dit seizoen bij PSV?

Foto: Vertrekt Ricardo Pepi na dit seizoen bij PSV?

Telkens als hij in mag vallen maakt Ricardo Pepi een uitstekende indruk bij PSV, maar zolang Luuk de Jong in vorm verkeert zal hij altijd tweede keuze blijven in Eindhoven. De vraag is of de Amerikaan dat nóg een seizoen op kan brengen.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

‘Pepi kan zich niet nog een seizoen met zo weinig speeltijd permitteren bij PSV’

Het Eindhovens Dagblad noemt de situatie voor Pepi, die op zijn leeftijd gewoonweg veel minuten zou moeten maken, ‘niet ideaal’. “De Amerikaan krijgt weinig speeltijd, maar noteert wel een hoog rendement tijdens zijn periodes op het veld. Kan hij het nóg een seizoen opbrengen om misschien wel grotendeels achter De Jong als tweede spits te fungeren óf heeft hij er vertrouwen in dat de clubicoon meer naar de achtergrond te verdrijven is? Hoe dan ook: Pepi kan zich niet nog een seizoen met zo weinig speeltijd permitteren. PSV moet de situatie snel duidelijk hebben.”

De 21-jarige Pepi maakte dit seizoen in totaal 555 speelminuten in 33 verschillende wedstrijden voor PSV. Hij kwam daarin tot 8 goals en 2 assists. Afgelopen zomer kwam hij nog voor zo’n 10 miljoen euro over van FC Augsburg.

Make-over in voorhoede PSV komende zomer?

Clubwatcher Rik Elfrink denkt dat er hoe dan ook het nodige zal gaan gebeuren betreft de PSV-voorhoede komende zomer. “De club heeft nu te weinig aanvallers en zal bij voorkeur minimaal twee man extra bij de selectie moeten hebben, omdat het tamelijk afmattend is wat Bosz van zijn buitenspelers en spits verlangt. Vertrekt Johan Bakayoko, dan is een op een vervanging absoluut noodzakelijk. Gaat Hirving Lozano na dit seizoen al terug naar de Verenigde Staten of Mexico, dan geldt hetzelfde. De vacature van Yorbe Vertessen moet sowieso nog worden ingevuld en idealiter haalt PSV er dan nog een jong talent bij.”

Pepi moet meer minuten krijgen

  • Eens
  • Oneens
885+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie