Ricardo Pepi

Leeftijd: 21

Het laatste nieuws over Ricardo Pepi

Ricardo Pepi is een Amerikaanse spits. Hij is international van de Verenigde Staten en en maakte medio 2023 de overstap naar PSV.

  • Pepi speelt momenteel voor PSV
  • De Amerikaan werd in 2023 overgenomen van FC Augsburg
  • De spits maakte in 2022-2023 als huurling indruk bij FC Groningen
  • Pepi debuteerde in 2021 voor de Verenigde Staten

Ricardo Daniel Pepi werd op 9 januari 2003 geboren in het Amerikaanse El Paso, Texas. Zijn geboorteplaats grenst aan Mexico en dat is geen toeval, aangezien hij zelf ook een Mexicaanse achtergrond heeft. Op jonge leeftijd stak hij regelmatig de grens over om zijn familie op te zoeken.

FC Dallas

Op vierjarige leeftijd ging de voetbalcarrière van Pepi van start. Hij mocht zijn voetbalkunsten vertonen in de lokale competities van El Paso. Onder leiding van zijn vader Daniel werd hij opgenomen in een clubteam, waar hij zich tijdens de Copa Chivas in 2016 in de kijker speelde bij MLS-club FC Dallas. Als dertienjarige werd Pepi opgenomen in de jeugdopleiding van The Toros.

In december 2018 werd Pepi uitgeleend aan North Texas SC in de USL League One. Hij maakte hier zijn debuut als profvoetballer in de wedstrijd tegen Chattanooga Red Wolves (3-2 zege). Pepi nam meteen een hattrick voor zijn rekening en werd daarmee de Man of the Match. Met elf doelpunten in veertien gespeelde wedstrijden noteerde hij een fenomenaal moyenne.

Op 22 juni 2019 debuteerde Pepi in het shirt van FC Dallas, in de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Toronto FC. Hij werd bijzonder waardevol voor de MLS-club. In 59 gespeelde wedstrijden nam de aanvaller zestien doelpunten voor zijn rekening. Pepi speelde zich daarmee in de belangstelling van verschillende Europese clubs, waaronder Ajax. Naar verluidt wilde de Amsterdamse club zo’n negen miljoen euro neertellen voor diens handtekening.

FC Augsburg

Het lukte Ajax niet om Pepi binnen te halen. FC Augsburg betaalde in januari 2022 zo’n achttien miljoen euro voor de Amerikaanse spits, die een contract voor vierenhalf jaar plus optiejaar tekende. In de daaropvolgende maanden speelde hij elf Bundesliga-wedstrijden voor de club, maar scoren deed hij niet op Duitse bodem. Ook de start van het seizoen 2022-2023 bleef zonder doelpunten.

(Pro Shots)

FC Groningen

FC Augsburg besloot Pepi in de zomer van 2022 voor een jaar uit te lenen aan FC Groningen. Als speler van de Trots van het Noorden debuteerde hij op 11 september in de uitwedstrijd tegen SC Cambuur (0-1 overwinning). In de 71ste minuut toonde de Amerikaan zijn waarde door als aangever te fungeren bij het winnende doelpunt van Tomás Suslov. In de drie daaropvolgende Eredivisie-wedstrijden maakte Pepi maar liefst vier doelpunten.

FC Groningen zakte gaandeweg het seizoen af naar de degradatiezone van de Eredivisie en degradeerde uiteindelijk zelfs als hekkensluiter. Dat kon maar deels worden toegeschreven aan Pepi. De Amerikaanse spits presteerde als een van de weinige selectiespelers nog behoorlijk door dertien keer te scoren voor de Groningers, waarvan twaalf keer in de competitie. In de laatste maanden van het seizoen viel zijn naam regelmatig bij Feyenoord en PSV. Op 7 juli 2023 maakte hij de overstap naar de club uit Eindhoven.

PSV

Pepi debuteerde op 4 augustus 2023 namens PSV in de Johan Cruijff Schaal-wedstrijd tegen Feyenoord (0-1 overwinning). Hij viel na 73 minuten in voor Luuk de Jong bij een 0-0 stand. Zijn eerste doelpunt in Eindhovense dienst maakte de Amerikaan op 15 augustus door een strafschop te benutten in het voorronde Champions League-duel met SK Sturm Graz (1-3 zege).

(Pro Shots)

Interlandcarrière

Pepi debuteerde op 8 september 2021 als A-international van de Verenigde Staten. Met een doelpunt en twee assists had hij een groot aandeel in de met 1-2 gewonnen WK-kwalificatiewedstrijd tegen Honduras. Bondscoach Gregg Berhalter deed nadien vaker een beroep op de spits, maar selecteerde hem niet voor het wereldkampioenschap in Qatar. De Amerikanen werden in de achtste finale uitgeschakeld door het Nederlands elftal.

Laatste update: 15 augustus 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie