Couhaib Driouech

Leeftijd: 22

Het laatste nieuws over Coubaib Driouech

Couhaib Driouech is een Marokkaanse vleugelaanvaller van Nederlandse komaf. Sinds de zomer van 2021 staat hij onder contract bij Excelsior.

  • Driouech speelt momenteel voor Excelsior
  • De aanvaller kwam eerder uit voor sc Heerenveen
  • Hij is jeugdinternational voor Marokko
  • Driouech won in 2023 de Afrika Cup voor spelers onder 23 jaar

Clubcarrière

Driouech werd op 17 april 2002 geboren in Haarlem. In het shirt van amateurclub IJ.V.V. Stormvogels uit IJmuiden zette de aanvaller zijn eerste stappen als voetballer. Hij werd ontdekt door talentscouts van sc Heerenveen. Vanwege de reisafstand werd besloten om Driouech op te nemen in het gastgezin van Nazan Sahakyan, waarin eerder ook een speler als Hakim Ziyech opgroeide.

Debuut voor sc Heerenveen

Driouech doorliep de volledige jeugdopleiding van sc Heerenveen. Door de blessure van Mitchell van Bergen mocht de aanvaller op 12 september 2020 in de Eredivisie-wedstrijd tegen Willem II (2-0 overwinning) als basisspeler zijn debuut maken in de hoofdmacht. De aanvaller kreeg in de daaropvolgende maanden nog viermaal speeltijd als invaller, maar verdween uiteindelijk volledig uit de wedstrijdselectie van de Friezen.

Smaakmaker bij Excelsior

In de zomer van 2021 streek Driouech neer bij Excelsior. Op 3 september debuteerde de geboren Haarlemmer in de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch, dat met 0-5 werd verslagen. Op 24 september maakte de buitenspeler zijn eerste doelpunt als profvoetballer in de met 3-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Jong PSV. Driouech speelde dat seizoen 26 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie, met drie doelpunten en drie assists als rendement.

In de play-offs om promotie/degradatie kwam Driouech pas echt los. Met twee doelpunten en twee assists had hij een groot aandeel in de promotie van Excelsior, dat ADO Den Haag in de finaleronde wist te verslaan. In de Eredivisie leverde hij met drie doelpunten en drie assists een aandeel in het realiseren van lijfsbehoud. Driouech nam in het seizoen 2023-2024 sportieve revanche door in beide wedstrijden tegen sc Heerenveen doel te treffen.

(Pro Shots)

Driouech werd in januari 2024 gelinkt aan zowel Feyenoord als PSV. Excelsior leek een recordbedrag tegemoet te kunnen zien (zo’n vier miljoen euro), maar de deal ketste uiteindelijk af. De Kralingers konden naar eigen zeggen geen vervanger meer aantrekken.


Interlandcarrière

Driouech koos op jonge leeftijd voor een interlandcarrière namens Marokko. In 2023 won de Excelsior-aanvaller de Afrika Cup voor spelers onder 23 jaar, maar na de groepsfase maakte hij geen minuten meer.

Laatste update: 2 februari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie