Olivier Boscagli

Leeftijd: 26

Het laatste nieuws over Olivier Boscagli

Olivier Boscagli is een Franse verdediger, die ook als middenvelder uit de voeten kan. Sinds de zomer van 2019 draagt hij het tricot van PSV.

  • Boscagli speelt momenteel voor PSV
  • Met de Eindhovenaren won hij tweemaal de TOTO KNVB Beker
  • De verdediger brak door in het shirt van OGC Nice
  • Boscagli was jeugdinternational van Frankrijk

Clubcarrière

Boscagli werd op 18 november 1997 geboren in Monaco. Met AS Monaco herbergt zijn geboortestad een grote voetbalclub, maar spelen voor die club deed hij vooralsnog niet. Via FC Beausoleil speelde Boscagli zich in de kijker bij OGC Nice. De verdediger doorliep de jeugdopleiding van de Zuid-Franse club, waar hij om april 2015 debuteerde in de Franse Ligue 1 (2-1 nederlaag tegen Stade Rennes).

Boscagli zou nog jaren op de loonlijst staan bij OGC Nice, maar met 35 wedstrijden (één doelpunt) bleef de oogst mager. In het seizoen 2017-2018 maakte de verdediger nog wel een uitstapje door zich te laten verhuren aan Nîmes Olympique uit de Ligue 2. Boscagli speelde daar 29 officiële wedstrijden en verdiende zo een herkansing bij Nice, ware het niet dat een doorbraak er niet in zat.

Overstap naar PSV

Ondanks zijn relatief geringe aantal wedstrijden als speler van OGC Nice had Boscagli zich in de kijker gespeeld. In de zomer van 2019 maakte hij de overstap naar PSV, waar hij op 27 juli 2019 debuteerde in de met 2-0 verloren wedstrijd tegen Ajax om de Johan Cruijff Schaal. Zijn eerste jaar in Eindhoven bleek met achttien wedstrijden, waarvan twaalf in de Eredivisie, geen doorslaand succes. Er was zelfs sprake van een mogelijk vertrek bij PSV.

(Pro Shots)

“Ik begreep alle kritiek, het was een heel zwaar eerste jaar voor mij”, vertelde de linkspoot in 2020 aan De Telegraaf. “Mijn zaakwaarnemer vroeg in de zomer wat ik wilde doen. Of je neemt de makkelijke weg en gaat terug naar Frankrijk, of je doet alles om wél bij PSV te slagen. We waren er honderd procent zeker van dat ik bij PSV zou kunnen spelen. Dus ik heb een heel lange voorbereiding gedraaid voor mezelf in Monaco.”

Boscagli kreeg loon naar werken. De Fransman veroverde een vaste basisplaats bij PSV, dat in 2021 als tweede van Nederland eindigde. Hij won in het seizoen 2021-2022 de Johan Cruijff Schaal en de TOTO KNVB Beker ten koste van Ajax. Helaas voor Boscagli ging de bekerfinale aan zijn neus voorbij door een serieuze knieblessure. Na zijn comeback in februari 2023 liep de teller in het seizoen 2022-2023 op naar acht gespeelde wedstrijden. Ditmaal zat hij wel bij de selectie voor de bekerfinale tegen Ajax (winst na strafschoppen), al gunde trainer Ruud van Nistelrooij hem geen speeltijd.

In augustus 2023 won Boscagli opnieuw de Johan Cruijff Schaal met PSV.


Interlandcarrière

Boscagli doorliep verschillende jeugdelftallen van Frankrijk. Een debuut voor de nationale ploeg zat er vooralsnog niet in.

Laatste update: 6 augustus 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie