Mitchell van Bergen

Leeftijd: 24

Het laatste nieuws over Mitchell van Bergen

Mitchell van Bergen is een Nederlandse vleugelaanvaller. In de zomer van 2023 verruilde hij het Franse Stade de Reims voor FC Twente.

  • Van Bergen speelt momenteel voor FC Twente
  • In de zomer van 2023 kwam hij over van Stade de Reims
  • Hij debuteerde in dezelfde wedstrijd als Lionel Messi
  • Van Bergen kwam eerder uit voor Willem II (jeugd), Vitesse en sc Heerenveen
  • Met de Arnhemmers won hij de KNVB Beker

Clubcarrière

Van Bergen werd op 27 augustus 1999 geboren in Oss. In zijn geboorteplaats zette de vleugelaanvaller zijn eerste stappen als voetballer bij RKSV Margriet. Hij speelde zich hier in de kijker bij Willem II, waar hij tussen 2007 en 2015 zijn kunsten mocht vertonen. Van Bergen maakte in het laatstgenoemde jaar de overstap naar Vitesse.

Vitesse

Op 18 augustus 2015 maakte Van Bergen zijn debuut in de hoofdmacht van Vitesse. De aanvaller mocht vier minuten voor tijd invallen tegen FC Twente, dat met 5-1 opzij werd gezet in Stadion Gelredome. Met zijn zestien jaar en 113 dagen werd hij de jongste debutant in de clubgeschiedenis. In het seizoen 2015-2016 bleef zijn aandeel steken op die ene invalbeurt, maar in het daaropvolgende seizoen kwam hij met negentien officiële optredens vaker aan spelen toe.

Van Bergen won in 2017 de KNVB Beker met Vitesse. In de bekerfinale tegen AZ (2-0) zat de buitenspeler op de bank. Dat laatste was ook veelvuldig het geval in het seizoen 2017-2018 (dertien gespeelde wedstrijden), waardoor hij in de zomer van 2018 besloot om in te gaan op een aanbieding van competitiegenoot sc Heerenveen. In Friesland tekende Van Bergen een contract voor de duur van vier seizoenen.

sc Heerenveen

Op 1 september 2018 debuteerde Van Bergen in de Eredivisie-wedstrijd tegen VVV-Venlo (1-1) in het shirt van sc Heerenveen. De aanvaller viel vijftien minuten voor tijd in, maar veroverde in zijn eerste seizoen meteen een basisplaats. Voor de bespeler van het Abe Lenstra Stadion speelde Van Bergen in het seizoen 2018-2019 in totaal 33 wedstrijden, waarin hij zeven keer doeltreffend afwerkte.

Van Bergen nam op 29 november 2019 revanche op Vitesse. Mede dankzij diens doelpunt wist de Friese formatie een 0-2 achterstand om te buigen in een 3-2 overwinning op de Arnhemmers. De aanvaller speelde in totaal 99 officiële duels voor Heerenveen, waar hij zeventien doelpunten en tien assists liet aantekenen.

(Pro Shots)

Stade de Reims

Voor zo’n twee miljoen euro maakte Van Bergen in de zomer van 2021 de overstap van sc Heerenveen naar Stade de Reims. Hij debuteerde op 29 augustus 2021 in de thuiswedstrijd tegen Paris Saint-Germain (0-2 nederlaag), waar Lionel Messi voor het eerst zijn opwachting maakte in Franse dienst. Zijn overstap werd geen doorslaand succes. Van Bergen speelde respectievelijk 22 en 29 duels in twee jaar tijd, maar zijn aandeel bleef met nul doelpunten en drie assists nihil.

(Pro Shots)

FC Twente

Van Bergen keerde na twee jaar terug naar Nederland. Medio 2023 tekende hij een meerjarig contract bij FC Twente, waar hij debuteerde in de met 0-2 gewonnen uitwedstrijd tegen FC Volendam.

Laatste update: 3 oktober 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie