Lars Unnerstall

Leeftijd: 33

Het laatste nieuws over Lars Unnerstall

Lars Unnerstall is een Duitse doelman van beroep. De sluitpost komt sinds de zomer van 2021 uit voor Eredivisie-club FC Twente.

  • Unnerstall speelt momenteel voor FC Twente
  • In Nederland kwam de doelman eerder uit voor VVV-Venlo en PSV
  • De Duitser heeft ook een verleden bij Schalke 04, FC Aarau en Fortuna Düsseldorf

Clubcarrière

Unnerstall werd op 20 juli 1990 geboren in het Duitse Ibbenbüren, onder de rook van Osnabrück. Hij speelde in de jeugdopleidingen van achtereenvolgens SV Uffeln, Grün-Weiß Steinbeck, Preussen Munster en Schalke 04. Bij de club uit Gelsenkirchen maakte goalie op 15 oktober 2011 zijn debuut door de zware knieblessure van concurrent Ralf Fährmann. Het thuisduel met 1. FC Kaiserslautern ging met 1-2 verloren.

Schalke 04

De blessure van Fährmann betekende goed nieuws voor Unnerstall, die in de rest van het seizoen als nummer één fungeerde. Wel moest hij een reeks wedstrijden missen door een schouderblessure. Ook in de eerste maanden van het seizoen 2012-2013 fungeerde de Duitser als eerste doelman, maar de Nederlandse trainer Huub Stevens koos uiteindelijk voor de meer ervaren Timo Hildebrand. Uiteindelijk speelde Unnerstall 47 officiële duels voor Schalke 04.

In de winterse transferperiode van het seizoen 2013-2014 werd Unnerstall door Schalke 04 uitgeleend aan FC Aarau. Voor de club uit Zwitserland kwam de doelman tot zestien officiële wedstrijden.

Fortuna Düsseldorf

In de zomer van 2014 nam Unnerstall definitief afscheid van Schalke 04. De doelman koos voor Fortuna Düsseldorf, maar dat leverde niet de gewenste doorbraak op. In het seizoen 2014-2015 mocht Unnerstall nog tien keer opdraven in de Tweede Bundesliga om in de daaropvolgende twee jaar nog welgeteld twee bekerduels te keepen.

VVV-Venlo

Na drie seizoenen besloot Unnerstall het voor gezien te houden in Düsseldorf. In de zomer van 2017 tekende hij een éénjarig contract bij VVV-Venlo, waar hij vanaf het begin zijn klasse onderstreepte. Al na een jaar stond PSV op de stoep. De goalie tekende voor drie jaar in het Philips Stadion, maar liet zich in het eerste contractjaar nog verhuren aan de club uit Venlo. Uiteindelijk maakte hij in 66 wedstrijden zijn opwachting als VVV’er.

PSV

In de zomer van 2019 sloot Unnerstall officieel aan bij PSV. Achter Jeroen Zoet werd hij aanvankelijk stand-in, maar vanaf november besloot trainer Mark van Bommel om de Duitser onder de lat te plaatsen. In zijn eerste seizoen mocht hij achttien officiële duels opdraven namens de Eindhovenaren. Unnerstall maakte een prima indruk ondanks de moeizame prestaties van de club.

In de zomer van 2020 werd Roger Schmidt geïnstalleerd als nieuwe trainer van PSV. De Duitser wilde een andere speelstijl inpassen en besloot zijn landgenoot te passeren. Hij wilde een meevoetballende keeper opstellen, waardoor nieuwkomer Yvon Mvogo de voorkeur kreeg. Zijn inbreng bleef dat seizoen beperkt tot één Eredivisie-wedstrijd en drie bekerwedstrijden.

(Pro Shots)

FC Twente

PSV wilde het aflopende contract van Unnerstall graag verlengen, maar gezien zijn gebrek aan speeltijd voelde hij daar weinig voor. Bovendien liet hij een nieuw huis bouwen in Duitsland, net over de grens, en daardoor kwam de aanbieding van FC Twente als geroepen. Unnerstall werd in de Grolsch Veste weer de nummer één en had een belangrijk aandeel in het bereiken van Europees voetbal in 2022 (als nummer vier) en 2023 (als play-offwinnaar).

Unnerstall speelde 78 officiële wedstrijden in zijn eerste twee seizoenen bij FC Twente. Met zeventig tegentreffers en 32 clean sheets noteerde de Duitser prima statistieken.

Laatste update: 12 juni 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie