Carel Eiting

Leeftijd: 26

Het laatste nieuws over Carel Eiting

Carel Eiting is een Nederlandse middenvelder. Op 1 september 2023 maakte hij de overstap van FC Volendam naar FC Twente.

  • Eiting speelt momenteel voor FC Twente
  • De middenvelder werd na één jaar opgepikt bij FC Volendam
  • Hij doorliep de jeugdopleiding van Ajax
  • In het buitenland speelde Eiting voor Huddersfield Town en KRC Genk

Clubcarrière

Eiting werd op 11 februari 1998 geboren in Amsterdam. Op achtjarige leeftijd werd hij aangemeld bij amateurclub AFC, waar hij samenspeelde met Justin Kluivert. In 2007 maakte hij de overstap naar de jeugdopleiding van Ajax. Vanuit de E-pupillen wist de middenvelder het gehele traject te doorlopen.

Ajax

Op 12 augustus 2016 debuteerde Eiting in het betaald voetbal. Met Jong Ajax mocht de middenvelder opdraven in de met 1-4 gewonnen uitwedstrijd tegen Almere City FC. Zijn debuut voor de hoofdmacht van Ajax liet niet lang op zich wachten. Op 26 oktober 2016 maakte hij zijn opwachting in de bekerwedstrijd tegen Kozakken Boys (1-6 overwinning) door Matthijs de Ligt te vervangen in de 76ste minuut. Het betrof ook zijn enige optreden in Ajax 1 in het seizoen 2016-2017.

Eiting behoorde in het seizoen 2017-2008 zowel tot de selectie van Ajax als Jong Ajax. Het gros van de wedstrijden zat hij op de bank bij het eerste elftal, waar hij vier Eredivisie-wedstrijden en twee bekerwedstrijden mocht opdraven. De meeste minuten maakte de Amsterdammer dan ook voor het tweede team. Zijn situatie leek te veranderen in het seizoen 2018-2019. Onder trainer Erik ten Hag mocht hij veelvuldig opdraven, waaronder een aantal keer als basisspeler.

In het shirt van Ajax (Pro Shots)

In oktober 2018 veranderde de situatie van Eiting. De middenvelder verloor zijn basisplaats en werd tot overmaat van ramp getroffen door blessureleed, waaronder een ernstige knieblessure. Zijn aandeel in het veroveren van de dubbel en het bereiken van de halve finale van de Champions League bleef daardoor beperkt. Een grote domper voor Eiting, die in het seizoen 2019-2020 andermaal werd getroffen door pech. Kort na een reeks van zes wedstrijden in Ajax 1 werd het Eredivisie-seizoen voortijdig afgebroken door de coronapandemie.

Huddersfield Town en KRC Genk

Ajax besloot Eiting in het seizoen 2020-2021 te verhuren aan het Engelse Huddersfield Town. Bij de club uit het Championship debuteerde hij op 25 september 2020 in de thuiswedstrijd tegen Nottingham Forest. In november van dat jaar scoorde de Amsterdammer zelfs drie keer in vier wedstrijden, waardoor hij uitgroeide tot een gewaardeerde schakel. Een knieoperatie in januari 2021 wierp de gehuurde middenvelder echter voor enige tijd terug, al liep de teller uiteindelijk op naar 23 gespeelde wedstrijden.

In de zomer van 2021 besloot Eiting definitief te vertrekken bij Ajax. Hij koos voor KRC Genk als nieuwe club, waar hij op 17 juli 2021 debuteerde tegen Club Brugge in de strijd om de Belgische Supercup (3-2 nederlaag). Gedurende het seizoen lukte het de middenvelder niet om een onbetwiste basisspeler te worden. Na negentien officiële wedstrijden koos Eiting in januari 2022 voor een terugkeer naar Huddersfield Town, waar er nog zeven keer een beroep op hem werd gedaan.

Met FC Volendam (Pro Shots)

FC Volendam

Eiting had behoefte aan speeltijd en koos in augustus 2022 voor een terugkeer naar Nederland. Hij stapte transfervrij over naar FC Volendam, waar de Amsterdammer op 7 augustus debuteerde in de uitwedstrijd tegen FC Groningen (2-2). Trainer Wim Jonk was zeer te spreken over de prestaties van de middenvelder en beloonde hem na de WK-break zelfs in de vorm van de aanvoerdersband.

Bij FC Volendam scoorde Eiting in het seizoen 2022-2023 meermaals, waaronder in de met 2-3 verloren thuiswedstrijd tegen zijn oude club Ajax. Later dat seizoen leverde hij in Amsterdam een assist op de openingstreffer van Damon Mirani. Het Andere Oranje hield een punt over aan deze ontmoeting. Eiting bleef met zijn traptechniek van grote waarde voor FC Volendam, dat na de winterstop op imposante wijze lijfsbehoud veilig wist te stellen.

FC Twente

Al na één jaar nam Eiting afscheid van FC Volendam. De middenvelder koos voor FC Twente als nieuwe club, maar dat had de nodige voeten in de aarde. Er was zelfs een dubbele arbitragezaak nodig om de overstap naar Enschede tot stand te brengen. Uitgerekend tegen Ajax (3-1 overwinning) maakte de linkspoot op 17 september 2023 zijn debuut.

Laatste update: 12 februari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie